fbpx

Het zien en horen van vogels verbetert onze mentale gezondheid

Het zien en horen van vogels verbetert onze mentale welzijn en die verbetering kan tot wel acht uur aanhouden! Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van The Institute of Psychiatry, Psychology & Neuroscience van King’s College London.

Voor het onderzoek is een speciale app ontwikkeld. Deze app werd gebruikt door 1292 deelnemers. Zij kregen drie keer per dag een melding met de vraag of ze vogels konden zien of horen. Daarop volgde een aantal vragen over de geestelijke gezondheid van de deelnemers. Deze test vond plaats tussen april 2018 en oktober 2021 en heeft in die periode 26.856 antwoorden opgeleverd.

Met behulp van die antwoorden konden onderzoekers vaststellen of er een verband was tussen de aanwezigheid van vogels en het mentale welzijn. Zij ontdekten dat het zien of horen van vogels een verbetering laat zien in de geestelijke gezondheid van zowel gezonde mensen als mensen met een depressie. Deze verbetering kon wel acht uur aanhouden.

Buiten zijn

Het onderzoek laat zien dat vogelzang een belangrijk onderdeel is van onze dagelijkse dosis ‘natuur’ en dat het erg veel invloed heeft op onze geest. Een ander onderzoek van de Universiteit van Wageningen toont aan dat de meeste Nederlanders in de wintermaanden meer dan 21 uur per dag binnen zitten. We zouden vaker naar buiten moeten gaan want het brengt veel (mentale) gezondheidsvoordelen met zich mee!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF