fbpx

Held in eigen verhaal van Iris Enthoven: Wilbert overleefde een schipbreuk in Indonesië

Voor haar podcastserie Held In Eigen Verhaal interviewt Iris Enthoven, sidekick bij Radio 538, mensen die iets heftigs meemaakten en dit wisten om te zetten in iets positiefs. In deze podcast gaat ze in gesprek met Wilbert van Haneghem, die in 2014 midden in de nacht op open zee schipbreuk leed in Indonesië.

Iris: ‘We zijn terug met een nieuw seizoen van ‘Held in Eigen Verhaal’ want er zijn nog zoveel bijzondere verhalen die verteld moeten worden van verschillende inspirerende gasten.

We trappen het 3e seizoen af met Wilbert van Haneghem, die in 2014 midden in de nacht op open zee schipbreuk lijdt in Indonesië. Om vervolgens samen met 24 andere drenkelingen 40 uur lang te zwemmen om te overleven. Zonder eten, drinken, bescherming of apparatuur om alarm te slaan. Het is een gebeurtenis die enkele luisteraars uit seizoen 1 wellicht bekend voor kan komen – en dat klopt – gezien op dezelfde boot Els Visser zat die ook te gast is geweest in deze podcast. 9 uur na het begin van de schipbreuk besluit de hele groep te gaan zwemmen. Els is samen met 4 anderen de snelste en raakt verwijderd van de groep. De grootste vraag bij Els haar interview was dan ook “wat is er gebeurd met de rest?” Nou, op die vraag gaan we uitgebreid antwoord krijgen omdat Wilbert een van de overlevenden is die met de rest van de groep de zwemtocht voort zette met de sloep. Dezelfde ramp maar een heel ander verhaal en daarom mega interessant om te gast te hebben. Deze aflevering leert ons tot hoeveel het lichaam in staat is (40 uur zware inspanning leveren zonder brandstof) en hoe verschillend iedereen handelt in een crisissituatie. Het is een onwerkelijk verhaal dat Wilbert prachtig en gedetailleerd vertelt. Ook interessant om na te denken welke rol en acties jij in zo’n situatie zou ondernemen.’

 

Over Iris

iris

 

Iris Enthoven (8 maart 1994) is presentatrice en side-kick bij Radio 538, bekend van verschillende programma’s, haar podcast en haar eigen sociale mediakanalen.

Daarnaast presenteert zij verschillende evenementen voor Red Bull.

Sinds 2020 is Iris ook werkzaam bij radiozender 538 als vaste side-kick en presenteert ze diverse online formats voor 538 waaronder ‘De Laatste’ en ‘Platenbazen’.

Naast alle presentatie klussen startte Iris de podcast ‘Held in Eigen Verhaal’. Al snel was dit #4 grootste podcast in Nederland.

 

 

 

 

 

 

Volg ook haar leuke Instagramaccount:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door IRIS ENTHOVEN (@irisenthoven)

Beluister ook deze podcasts:

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF