fbpx

Held In Eigen Verhaal van Iris Enthoven: Edino is een van de ‘Kinderen van Ruinerwold’

Iedere zondag lichten we een podcastaflevering van Held In Eigen Verhaal uit, de podcast van Iris Enthoven. In de podcast staan verschillende inspirerende mensen centraal die allemaal iets heftigs hebben meegemaakt, maar in staat waren dit om te zetten in iets positiefs. Dan ben je een held. En dat verhaal moet vertelt worden. Deze week delen we het gesprek tussen Iris en Edino. Hij is een van de ‘Kinderen van Ruinerwold’, en leefde onder een streng godsdienstig regime waar vrijheidsberoving en mishandeling onderdeel van waren. 

Iris: ‘Een onwerkelijk verhaal wat in één klap wereldnieuws werd, bekend als ‘Kinderen van Ruinerwold’ – over een gezin dat jarenlang (deels ongeregistreerd) onder de radar leefde op een boerderij.  Vandaag in de podcast Edino, een van de oudere die in 2010 wegliep en jaren met een groot geheim moest leven tot de dag dat de situatie werd ontdekt door de ontsnapping van zijn ongeregistreerde broertje.’

 

Edino: ‘Het was een hel. Op school was ik zogenaamd ook iemand anders. Het was voor mij een soort uitstapje, zodat ik even adem kon halen. Zodra ik thuis kwam, duurde het tot midden in de nacht en moest je de volgende ochtend weer naar school. Ik was zijn vrouw op dat moment. De rol die mijn moeder vroeger had, moest ik overnemen.’

 

Over Iris Enthoven

iris

 

Iris Enthoven (8 maart 1994) is presentatrice en side-kick bij Radio 538, bekend van verschillende programma’s, podcast en haar eigen sociale mediakanalen.

Daarnaast presenteert zij verschillende evenementen voor Red Bull en bijvoorbeeld ook de 30 uur live TV-dansmarathon.

Sinds 2020 is Iris ook werkzaam bij radiozender 538 als vaste side-kick en presenteert ze diverse online formats voor 538 waaronder ‘De Laatste’ en ‘Platenbazen’.

Naast alle presentatie klussen startte Iris de podcast ‘Held in Eigen Verhaal’. Al snel was dit #4 grootste podcast in Nederland.

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF