fbpx

Heerlijke chocoladetaart met Baileys: vegan en glutenvrij!

Als je dan toch de beslissing hebt genomen om te ‘cheaten’ moet je dit gewoon doen met dit vegan chocoladetaart recept. We geven je een recept dat minder slecht is dan een gewone chocoladetaart die in de winkel te vinden is. Dit taart recept bezit geen geraffineerde suikers, eieren, melk en witte bloem. Hoef je je tenminste niet schuldig te voelen wanneer je hier té veel van snoept 😉

Ingrediënten

Voor 10 personen

Voor de taart
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 250 gram soja,-amandel of boekweitmeel
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • 5 eetlepels ahorn siroop
  • 50 ml koude espresso
  • 1 ½ theelepel vanille extract
Voor het glazuur
  • 150 ml amandelmelk
  • 100 g zuivelvrije chocolade
  • 2 el Baileys Almande (Vegan 🙂 ) – deze is gemaakt van amandelolie, – extract, rietsuiker, water en vanille, wat betekent dat-ie ook glutenvrij is, daarnaast ook geschikt voor Vegans)
  • 1 eetlepel ahorn siroop (eventueel)

baileys almande

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

  1. Bekleed een springvorm van 22 cm in met bakpapier
  2. Mix de melk en de azijn en zet apart
  3. Meng nu de bloem met het cacaopoeder, de baksoda, de suiker en het zout in een kom
  4. Vervolgens meng je in een aparte kom de 4 eetlepels kokosolie met de espresso, ahornsiroop, het vanille extract en het melkmengsel, dat inmiddels is gestremd en iets dikker is geworden
  5. Meng de natte ingrediënten geleidelijk door de droge ingrediënten en roer tot alle klontjes zijn verdwenen
  6. Schep het mengsel in de taartvorm en bak 25 tot 30 minuten in de oven tot de bovenkant stevig voelt
  7. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, haal uit vorm en laat op een rooster volledig afkoelen
  8. Maak nu het glazuur. Breng de melk in een kleine pan net niet aan de kook
  9. Haal van het vuur en doe de chocolade en de Baileys Almande erbij. Roer tot alle chocolade is gesmolten en het mengsel glad is.
  10. Voeg ahorn siroop naar smaak toe. Laat 10 minuten staan om in te dikken
  11. Zet de afgekoelde taart met rooster en al op een bakplaat om eventueel glazuur op te vangen.
  12. Schenk het glazuur over de taart en strijk glad langs de rand. Laat het glazuur een beetje harder worden voordat je de taart serveert
  13. Voor extra versiering rasp je er nog wat chocola overheen
Bron: Healthy Vega

 

 

 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF