fbpx

Geen fijne baas? Grote kans dat je daar stress van krijgt.

Stress, we hebben er allemaal weleens last van! Maar wist je dat mensen met een slecht functionerende baas meer stress ervaren? Deze werknemers zijn vaak minder gemotiveerd en melden zich regelmatig ziek.

Hoe slechter de medewerking van de baas, hoe meer werknemers tegen knelpunten aanlopen. Uit het onderzoek van de  Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen blijkt dat twee derde van de werknemers die klagen over een slechte baas met stressklachten rondlopen. Van die twee derde kampt de helft naar eigen zeggen zelfs met burn-outklachten. Terwijl werknemers met een goede baas nog voor geen derde last van stressklachten heeft. Een tiende vertoont helaas wel burn-outsymptomen.

Geen motivatie

In een enquête die de organisatie hield, wordt aangegeven dat hoe minder leidinggevenden coachen, hoe minder de werknemers gemotiveerd zijn. Bij een slechte chef heeft bijna de helft van de werknemers last van motivatieproblemen en een vierde geeft aan zelfs zwaar gedemotiveerd te zijn.

Burn-out

Sommige werknemers worstelen zo met stress dat ze een burn-out krijgen. Dit komt vaak door een te hoge werkdruk, slechte werksfeer en lage beloning. Bij een burn-out worden drie reacties onderscheiden. Emotionele uitputting, depersonalisatie (het gevoel buiten je eigen lichaam of geest te staan) en verminderde persoonlijke bekwaamheid. Deze reacties hoeven niet gelijktijdig voor te komen. Merk je dat je één van deze symptomen hebt? Onderneem dan actie en ga bijvoorbeeld naar de huisarts.

Weg stress met WENDY Workshop ‘Minder stress’

Zou jij willen leren om iets relaxter in het leven te staan? WENDY ontwikkelde in samenwerking met stressdeskundige Suzan Kuijsten een online workshop ‘Minder stress’. De workshop duurt vier weken.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF