fbpx

Familiemens? Dan past deze fietsroute goed bij jou!

Ben jij een familiemens en hou je ervan fietstochtjes samen met je gezin te maken? Dan hebben wij leuk nieuws voor je! Wij hebben namelijk samen met Batavus en route.nl vier leuke thema routes bedacht die je kunt fietsen. Een van die routes is de Family route. Tijdens deze route fiets je langs de leukste plekjes en leren jij en en je kinderen heel wat over bijzondere vogels en zeldzame plantensoorten. Klinkt goed toch?

Family

De Family route bij Giethoorn is zo’n 33 kilometer, waar je ongeveer twee uur over doet. Je fietst langs uitgestrekte rietvelden en bloemrijke hooivelden, lieflijke kolkjes, stille meren, grote plassen en diepe vaarten. Samen met De Weerribben is poldergebied De Wieden één van de belangrijkste moerasgebieden van Europa. In de dichtbegroeide moerassen kom je zeldzame plantensoorten tegen, waaronder dennenwolfsklauw, moeraswolfsklauw, blonde zegge en slank wollegras. Schitterende vogels zoals de aalscholver, de Wulp, de zwarte stern en de purperreiger vissen in de meren, maar ook andere roofvogels hebben hier hun jachtgebied. De bruine kiekendief en zeldzame velduil jagen boven de trilvenen, blauwgraslanden en veenheiden op hun prooi.

Wat vindt Nederland?

WENDY heeft samen met Batavus en route.nl vier leuke thema routes voor je bedacht: Cultuur, Happy & Healthy, Family en Fun & Food. Iedere route heeft z’n eigen hoogtepunten. Welke route past het best bij jou? Check het hier!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF