fbpx

Welke fietsroute past bij jou?

Als je aan Nederland denkt, denk je natuurlijk aan fietsen. Ons kikkerlandje heeft naar schatting zo’n 25 miljoen fietsen, wat betekent dat er meer fietsen dan inwoners in Nederland ‘wonen’… Je kunt wel stellen dat wij dol zijn op fietsen. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar je bent ook snel van A naar B. WENDY heeft samen met Batavus en route.nl vier leuke thema routes voor je bedacht: Cultuur, Happy & Healthy, Family en Fun & Food. Iedere route heeft z’n eigen hoogtepunten. Welke route past het best bij jou?

Cultuur

Er zijn verschillende cultuurroutes die je kunt fietsen, maar een van de toppers is de ‘Van koe tot kaas’ route. In totaal fiets je 55 kilometer waar je gemiddeld genomen 3 uur en een kwartier over doet. De route beslaat Zuid-Holland, in en rondom de polders van Gouda. De plek waar de wereldberoemde karakteristieke Goudse kaas al eeuwenlang verhandeld wordt. Natuurliefhebbers en vogelaars kunnen op diverse punten op de route een stukje omrijden om te genieten van de weidenatuur en de vele vogels die er te vinden zijn. Verder fiets je langs dorpjes als Stolwijk, Ouderkerk aan den IJssel en langs de historische stad Gouda. Proef onderweg van de gastvrijheid van de ondernemers: koop kaas en andere producten bij de boer of maak kennis met de streekgerechten in een van de gezellige restaurantjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker gerecht met ‘Goudse Boerenkaas’?

Schermafbeelding 2019 08 05 om 15.20.00 Welke fietsroute past bij jou?

Happy & Healthy

In Noord-Brabant kun je de Happy & Healthy route fietsen. Het is een mooie en afwisselende fietsroute langs prachtige dorpskernen, polderlandschap en natuur. De route is in totaal 33,8 kilometer en hier doe je ongeveer twee uur over. De route is erg afwisselend. Nabij het Brabantse Oosterhout fiets je dus door dorpjes, maar ook natuur!

Schermafbeelding 2019 08 05 om 15.19.03 Welke fietsroute past bij jou?

Family

De Family route bij Giethoorn is zo’n 33 kilometer, waar je ongeveer twee uur over doet. Je fietst langs uitgestrekte rietvelden en bloemrijke hooivelden, lieflijke kolkjes, stille meren, grote plassen en diepe vaarten. Samen met De Weerribben is poldergebied De Wieden één van de belangrijkste moerasgebieden van Europa. In de dichtbegroeide moerassen kom je zeldzame plantensoorten tegen, waaronder dennenwolfsklauw, moeraswolfsklauw, blonde zegge en slank wollegras. Schitterende vogels zoals de aalscholver, de Wulp, de zwarte stern en de purperreiger vissen in de meren, maar ook andere roofvogels hebben hier hun jachtgebied. De bruine kiekendief en zeldzame velduil jagen boven de trilvenen, blauwgraslanden en veenheiden op hun prooi.

Schermafbeelding 2019 08 05 om 15.19.43 Welke fietsroute past bij jou?

Fun & Food

De theetuinenroute in Laag Holland is hét voorbeeld van een Food & Fun fietsroute. Door de prachtige omgeving van Laag Holland kun je heerlijk fietsen door een open landschap met prachtige vergezichten, maar de rustpauzes op deze fietsroute zijn misschien nog wel het leukste. De route neemt je namelijk mee langs verschillende theetuinen waar je kunt genieten van kopjes thee, huisgemaakte taarten en nog veel meer lekkers. Deze Food & Fun route is 37,8 kilometer. De duur van deze route betreft gemiddeld twee uur en tien minuten. Als je ongeveer een uur hebt gefietst kom je aan bij Theetuin Overleek. Wuivend riet, fluitende vogeltjes en een prachtig uitzicht krijg je hier cadeau. Proef allerlei huisgemaakte lekkernijen of huur een van de fluisterbootjes om mee het water op te gaan. De lekkere trek wordt zeker gestild op deze tocht. Fiets vervolgens door naar Monnickendam en Zuiderwoude terug naar het punt waar je je tocht begonnen bent. Geniet onderweg van het uitzicht over uitgestrekte weilanden.

Schermafbeelding 2019 08 05 om 15.19.25 Welke fietsroute past bij jou?

Meer informatie over deze routes vind je hier. Deze routes kun je openen in de route.nl app of natuurlijk uitgeprint meenemen tijdens je dagje uit!
Benieuwd welke fietstype jij bent? Batavus heeft kwaliteitsfietsen voor elk gebruik en elk moment. Bekijk het aanbod via Batavus.nl.


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF