fbpx

Fajah Lourens liet haar borstimplantaten verwijderen: ‘Ik kies voor mijn gezondheid en ik heb geen grote borsten meer nodig om me gezien te voelen’

Fajah Lourens plaatste deze week een dappere foto op haar Instagram. Acht weken geleden liet zij haar borstimplantaten verwijderen, omdat deze waren gaan lekken en ze laat vol trots haar lichaam zonder grote borsten zien. In haar blog op Instagram beschrijft ze waarom ze haar implantaten liet verwijderen en maakt ze ook een statement. ‘Gezondheid staat boven alles’, schrijft Fajah en ze wil vrouwen meegeven goed na te denken over borstimplantaten.  

Fajah kreeg de afgelopen tijd veel vragen over wat ze precies heeft laten doen.‘Ik heb mijn implantaten laten verwijderen en mijn borsten een beetje laten liften’, schrijft ze in haar blog. ‘Daarnaast zijn mijn tepels verkleind en heb ik een litteken. Het litteken onder mijn borst valt helaas (nog) niet onder mijn borst. Ik weet ook niet of dat ooit zal gebeuren aangezien mijn borsten heel klein zijn.’

Het was voor Fajah echt een kwestie van comfortabel worden met zichzelf. Na acht weken is ze ondertussen helemaal aan haar nieuwe zelfbeeld gewend. ‘Niet alle kledingstukken staan mooi, maar dat is een goed excuus om weer eens te gaan winkelen. Eigenlijk geef ik niet zoveel geld uit aan kleding, maar nu ik merk dat sommige dingen niet meer zo mooi staan is het tijd om een nieuwe garderobe aan te schaffen. BH’s hoef ik niet meer te dragen en dat is maar goed ook, want ik pas er geen één. Mijn cupmaat is zo klein.’

Fajah had al toen ze klein was het gevoel dat ze haar grote borsten nodig had om gezien te worden. Dit aspect uit haar jeugd heeft ze nu achter zich gelaten en daarom waren haar borsten ook niet meer nodig, zegt ze. Ze heeft een tip voor mensen die eventueel een borstprothese willen hebben. ‘Ik wil echt meegeven dat mensen geen overhaaste beslissingen moeten nemen. Jouw verhaal is niet het verhaal van een ander en andersom. Ik keek bewust niet naar documentaires over de ellende van implantaten, omdat ik weet hoe sterk de kracht van verbeelding is. Toch staat gezondheid boven alles en dat wil ik echt aan iedereen meegeven.’

Fajah heeft aan het einde van haar blog nog een mooie boodschap om aan iedereen mee te geven. ‘Weet dat je altijd goed genoeg bent ook als je dat even niet zo voelt. Weet dat je ook zonder borsten een zelfverzekerde vrouw bent. Door jezelf altijd te accepteren en je niet te verzetten tegen de realiteit, zal je vanzelf zien dat je niks nodig hebt om gelukkig te zijn. Lijden ontstaat door weerstand tegen de realiteit.’

 

 

 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF