fbpx

Ellemieke Vermolen over sterk zijn: ‘Je hebt altijd twee keuzes: blijven liggen of weer opstaan, al moet je soms een paar keer opstaan voordat je blijft staan’

Als ze haar frustratie kwijt wil gaat ze boxen, met de muziek zo hard als kan. En dan rammen, dat lucht enorm op. Op zo’n moment gaat haar energie naar buiten, maar als ze aan yoga doet of mediteert, keert ze juist naar binnen; dat houdt haar in balans. ‘Ik doe al tien jaar aan yoga en mediteer sinds een paar jaar. Dat ervaar ik als een enorm cadeau. Ik heb ervan geleerd dat je je om allerlei dingen druk kunt maken, maar dat dat geen zin heeft omdat je toch niet weet hoe ze aflopen. Het gaat om het nu. Hoe het nu met je gaat.’

Op dit moment gaat het met haar naar omstandigheden goed, zegt ze. Begin januari werd bekend dat Ellemieke en Sergio Herman na een huwelijk van dertien jaar uit elkaar gingen. ‘Het moet allemaal nog vorm krijgen. Soms, als ik ’s avonds alleen in bed lig, kan het spoken in mijn hoofd, maar in een huwelijk kun je je ook heel alleen voelen. En Sergio is niet uit mijn leven verdwenen. We zijn papa en mama van twee mooie kinderen en het lukt ons om onze trots naast ons neer te leggen en te kiezen voor onze kinderen. Ik wil dat zij opgroeien in liefde.’ En zegt ze: ‘Ik kan goed alleen zijn, voor mijn geluk ben ik niet afhankelijk van een relatie. Dat ik zo goed alleen kan zijn is misschien eerder een valkuil, ik vind alleen zijn heel fijn. En ik heb goede vriendinnen en de kinderen om me heen.’

Ze groeide op in een familie van sterke vrouwen, vertelt ze. Haar oma, haar moeder; allebei kenden ze genoeg tegenslagen, maar altijd gingen ze door. ‘Ik denk dat veerkracht ook iets is dat in je genen zit. Mijn moeder maakte zelf een scheiding mee, een ziekte, maar ze had altijd vechtlust. Bij ons thuis werd altijd alles uitbundig gevierd. Ik heb die positieve mind ook: depressief zijn komt niet voor in mijn woordenboek. Ik blijf niet in teleurstellingen hangen, maar bedenk hoe ik dingen die er gebeuren kan transformeren tot iets moois. Je hebt altijd twee keuzes: blijven liggen of weer opstaan, al moet je soms een paar keer opstaan voordat je blijft staan. Toen ik mijn kindje verloor na een voldragen zwangerschap dacht ik: dit is het ergste wat er kan gebeuren, hoe ga ik dit in godsnaam doen? Maar ook dat heb ik een plek kunnen geven. Na een erge gebeurtenis kruip ik een tijd in mijn cocon om het te kunnen verwerken, maar daarna kom ik er als een vlinder uit.’

De pijnlijke ervaringen in haar leven hebben haar juist kracht gegeven, zegt ze. ‘Als ik het verlies van een kindje kan overleven, dan kan ik alles overleven. Als mens ben je zo sterk, je onderschat jezelf vaak. En door die tegenslagen kan ik juist extra genieten. De natuur bijvoorbeeld, daar kan ik nu zo gelukkig van worden. Ik woon aan zee en het strand is echt mijn oplaadplek. Ik ga regelmatig met mijn vriendinnen en de kinderen picknicken op het strand, dat is goud waard. En de maan, zo mooi. Gister was er een vriendin bij mij, we hadden een “meidenetentje”. Soms hebben we spelletjesavonden, maar ik kan net zo genieten van een pizza-vrijdagavond met mijn jongens. Kleine dingen, maar ze voelen zo fijn.’

Dit artikel komt uit de special over veerkracht. Ben jij benieuwd, hoe andere BN’ers denken over veerkracht? Koop dan hier de special. 

Lees hier meer inspirerende levensechte verhalen:

Jacomijn reist altijd in haar eentje en hoewel ze werd bestolen in Namibië, laat ze zich niet tegenhouden: ‘Alleen reizen geeft me zoveel kracht’

Bibi vertrok met haar gezin naar Ibiza en runt nu het hotel Can Sastre: ‘We kwamen voor één zomer en gingen nooit meer weg’

Remko werd na een burn-out healthy chef op Ibiza en vond toen ook een nieuwe liefde: ‘Eindelijk durfde ik mijn hart te volgen’

Heb jij ook een verhaal dat je op wendyonline.nl zou willen delen? Stuur dan een mail naar naomi@wendymultimedia.nl

Wendy Promo artikel Ellemieke Vermolen over sterk zijn: ‘Je hebt altijd twee keuzes: blijven liggen of weer opstaan, al moet je soms een paar keer opstaan voordat je blijft staan’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF