fbpx

Remko werd na een burn-out healthy chef op Ibiza en vond toen ook een nieuwe liefde: ‘Eindelijk durfde ik mijn hart te volgen’

Remko Schippers is inmiddels een succesvolle kok op zowel Ibiza als in Nederland, maar het was niet altijd even makkelijk voor hem. Na 25 jaar te hebben gewerkt in het nachtleven kreeg hij een burn-out, vlak daarna verliet zijn grote liefde hem. Hij moest helemaal opnieuw beginnen en ging zijn passie achterna: gezond koken en anderen daarmee inspireren. 

‘Ibiza betekent heel veel voor mij. Vanaf mijn achttiende kom ik er al veel. Jarenlang heb ik gezegd dat ik op Ibiza wilde werken en wonen. Maar nadat ik de hotelschool had gedaan, ben ging ik als barkeeper aan het werk in Nederland. Na 25 jaar werken in de horeca, had het nachtleven er zo ingehakt dat ik een burn-out kreeg. Ik leefde geen gezond leven. Bij werken in het nachtleven komt niet alleen alcohol kijken, je hebt ook een onregelmatige leefstijl en je eet zeker niet gezond. Ik hield altijd een masker op. Als iemand vroeg hoe het ging, stak ik mijn standaard riedeltje af dat het goed ging. Dat heb ik jarenlang gedaan, terwijl het helemaal niet goed met mij ging.’

Ommekeer

‘Tijdens mijn burn-out had ik last van hyperventilatie en paniekaanvallen. Om de week dacht ik dat ik een hartinfarct zou krijgen, omdat ik zo verkrampt en nerveus was. Van de een op de andere dag besloot ik mijn leefstijl om te gooien. De sigaretten en flessen alcohol heb ik de deur uit gedaan en ik ben gezond gaan eten. Met behulp van een psychiater, een dokter en mijn familie heb ik mijn leven weer op de rails gekregen. Een lichaam heeft een lange tijd nodig om te herstellen. Ik ben van mening dat mijn gezonde voeding daar heel erg aan heeft bijgedragen. Als ik naar mijn dokter had geluisterd, had ik een hele tas met medicatie meegekregen, maar dat heb ik niet gedaan. Ik wilde dit avontuur aan gaan op mijn manier. Na twee jaar krabbelde ik langzaam weer op. Wat nu? Ik wist dat het niet goed kwam, als ik weer achter de bar ging staan. Het uitgaansleven had mij verwoest.’

Passie voor koken

‘Op de hotelschool wilde ik altijd al wat doen met koken. In het hotel waar ik ging werken hadden ze een barkeeper nodig. Dat bleef jarenlang zo. Het was er nooit meer van gekomen om mijn droom achterna te gaan, al was dat altijd mijn passie. Thuis kookte ik altijd voor familie, met kerst, ik bedacht altijd de leukste recepten. Uiteindelijk heb ik, na 2,5 jaar ziek te zijn geweest, van mijn hobby mijn beroep kunnen maken.’

The Healthy Chef

‘Op een gegeven moment ben ik mijn recepten gaan delen op Facebook. Eerst eten zonder zuivel en zonder koolhydraten. Zo ben ik langzaam bekender geworden. Ik kreeg opdracht na opdracht. Bij de KVK heb ik mij officieel ingeschreven. In die tijd had ik een eigen webshop, maar ik heb ook catering gedaan, workshops gegeven en private dining gedaan. Zo druk, dat ik weer even op de rem moest drukken. Mijn passie was nog steeds om mensen te laten zien en proeven dat gezonde voeding heel erg leuk is. Er heeft lang een taboe op geheerst. Mensen zagen gezonde voeding als een groene smoothie of een salade. Ik kook biologisch, zonder pakjes en zakjes en met verse producten. Als je goed eet, dan voel je je goed. Als je je goed voelt, word je vanzelf een beter mens. Door sociale media hebben mensen op Ibiza mij gezien. Een yoga retreat in Ibiza huurde mij in om twee weken veganistisch voor ze te komen koken, dat is inmiddels vijf jaar geworden. Ik ben ook private chef geworden, om het bij mensen thuis te komen koken. Van wagyu beef, langoustines, kaviaar, bio kip tot aan een veganistische maaltijd alles is mogelijk. Ik bereid alles.’

Grote liefde

‘Ibiza is een seizoenseiland. Er is veel werk van maart tot en met eind oktober. Eind oktober vlieg ik weer terug naar Nederland om daar mijn werk voort te zetten. Ik heb het mooiste uit twee werelden. Vorig jaar heb ik mijn grote liefde ontmoet in OP Ibiza. Daar was ik in eerste instantie heel voorzichtig mee, omdat ik altijd dacht aan mijn carrière. Maar het was liefde op het eerste gezicht. We hebben dezelfde interesses in eten. Het past heel goed in mijn leefstijl. Dat is voor mij een cadeautje OP Ibiza. De kans is groot dat ik binnenkort voorgoed naar Ibiza verhuis.’

Gelukkig dan ooit

‘Jarenlang dacht ik dat ik geen liefde meer zou vinden. Tijdens mijn burn-out eindigde mijn relatie niet fijn. Ik kwam erachter dat mijn partner vreemd was gegaan. Een gebroken hart is het ergste wat je kan overkomen, zeker als je zolang bij elkaar bent geweest. Na elf jaar gebeurt er een wonder dat ik mijn grote liefde op mijn geliefde Ibiza vind. Ik krijg kippenvel nu ik het zeg. Mijn droom is uitgekomen. Ik heb mij jarenlang naar gevoeld en altijd maar gedaan of het goed was. Als je de wil hebt, volg je hart. Ga doen wat je leuk vindt. Dat is makkelijk gezegd, maar iedereen kan het, daar ben ik van overtuigd.’

Heb jij ook een verhaal dat je op wendyonline.nl zou willen delen? Stuur dan een mail naar naomiva@wendymultimedia.nlWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF