fbpx

Door deze stappen te volgen creëer je meer eigenwaarde

Geloof jij eigenlijk wel dat je het waard bent, al die dingen waar je van droomt? Een eigen bedrijfsauto, een goedlopend bedrijf, een leuk leven… Wat het ook is: geloof je dat je het waard bent? Als je eigenwaarde namelijk niet in orde is, zal die droom nooit uitkomen. Hoog tijd om meer eigenwaarde te krijgen! David en Arjan van 365 dagen succesvol geven, aan de hand van de vraag van Heleen, een tip waarmee je je eigenwaarde meteen opschroeft.

Heleen heeft een droom: ze zou graag een piepklein, felgekleurd bedrijfsautootje kopen met haar naam erop. Ze lacht om haar eigen idee, alsof het een totaal onrealistische wens is. ‘Ik ben zelfstandig ondernemer en heb doorlopend nieuwe opdrachten, maar ik durf er niet veel geld voor te vragen. Aan de buitenkant lijk ik een leuk leven te hebben, maar van binnen zou ik het helemaal anders willen. Ik ben bang om buiten mijn comfortzone te stappen en heb te weinig geld.’

Stap 1: zorg voor meer zelfvertrouwen

Heleen gelooft duidelijk niet in zichzelf. Ze vindt zichzelf een hoger tarief en een bedrijfsauto niet waard. Om haar dromen te verwezenlijken, zal ze moeten zorgen voor meer zelfvertrouwen. Een beter zelfbeeld en meer eigenwaarde zullen ervoor zorgen dat ze het zichzelf wel waard vindt. Momenteel komt Heleen’s eigenwaarde niet overeen met de dat waar ze van droomt. Maar hoe kun je je eigenwaarde vergroten?

Stap 2: Investeer in jezelf

Je krijgt meer eigenwaarde wanneer je begint met investeren in jezelf. Daarmee zeg je namelijk: “Ik ben het waard om in te investeren.” Alleen al het besluit om mee te doen, en dus het besluit om te investeren in zichzelf en in een succesvoller leven, verhoogt hun eigenwaarde.

Investeren in jezelf betekent niet meteen dat je gigantische bedragen moet uitgeven. In jezelf investeren kan ook door jezelf bijvoorbeeld iedere ochtend een rondje hardlopen te gunnen. Hoe vaker je jezelf iets gunt – investeert in jezelf – hoe hoger je eigenwaarde wordt. Je leert jezelf daarmee geloven dat je het waard bent! Zo zal ook een hoger tarief vragen én genoeg geld voor bijvoorbeeld die bedrijfsauto vanzelf groeien.

Stap 3: Weet dat je het waard bent

Je kunt het ook omdraaien. Waarom ben je het nú nog niet waard? Als je het nu al kunt organiseren, zou je die auto bijvoorbeeld gewoon kunnen kopen. Je bent immers al zover gekomen! En daarnaast: een opvallende bedrijfsauto zorgt waarschijnlijk voor meer business.

Welke volgorde je ook hanteert, begin met investeren in jezelf. Gun jezelf kleine of grote investeringen vol overgave. De rest zal het resultaat zijn van jouw nieuwe denken en handelen.

David de Kock en Arjan Vergeer zijn de oprichters van 365 Dagen Succesvol Het is hun grote missie dat Nederland het gelukkigste land van de wereld is. Om dat te bereiken, schrijven ze boeken en artikelen en organiseren ze programma’s, live en online, allemaal gebaseerd op de unieke 365 methodiek. Ook het artikel hierboven, komt voort uit die methodiek. Wil je meer weten over 365 Dagen Succesvol? Ga naar 365dagensuccesvol.nl

Lees ook deze artikelen die tips bevatten van 365 Dagen Succesvol:

Op deze manier leer je vertrouwen op je buikgevoel en intuïtie

Met deze vier tips onderdruk jij je negatieve gevoelens niet meer

Kun je ooit genezen van een burn-out?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF