fbpx

Dit wist jij nog niet over de werking van thee

Op koude dagen als deze kruipen we het liefst op de bank. Wat lekkers op tafel en een warme kop thee. Wat blijkt: het is ook nog eens goed voor je. Volgens onderzoek van de Universiteit van Leeds kan een verhoogde inname van eiwitten en het regelmatig drinken van koffie of thee namelijk de kans op heupfracturen bij vrouwen verminderen.

Uit het onderzoek blijkt dat voor vrouwen bij een toename van 25 gram eiwitten per dag de kans op een heupfractuur gemiddeld 14 procent daalt. Ook ontdekten de voedselonderzoekers dat iedere kop thee of koffie de kans op een breuk met 4 procent verlaagt. Er zijn verschillende dingen die je kunt eten om aan je extra eiwitten te komen. Vlees, zuivel en eieren zijn allemaal eiwitrijke producten. Eet je vegetarisch of veganistisch? Geen paniek! Ook dan zijn er genoeg opties zoals noten, bonen en peulvruchten. Let wel op, te veel eiwitten is dan ook weer niet goed.

Botten

Eiwitten zorgen ervoor dat je cellen, weefsels en spieren goed werken. Ook zijn ze belangrijk voor het gezond houden van je botten. In thee en koffie zitten de stoffen polyfenolen en fyto-oestrogenen. Dit zijn biologische actieve stoffen die kunnen helpen de gezondheid van je botten te behouden. De stoffen kunnen de hoeveelheid calcium in je botten stimuleren en calcium zorgt voor sterke botten. Kortom, onszelf verwennen met thee en hapjes beschermt onze heupen. Een goede reden om lekker op de bank te kruipen, toch? Zet die waterkoker maar aan!

Tekst: Maartje BeksWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF