fbpx

Dit is waarom supplementen slikken bij een kinderwens zo belangrijk is

Dat je supplementen moet nemen voor een gezonde zwangerschap is bekend. Maar wist je dat dit ook al cruciaal is vanaf het moment dat je zwanger wilt worden? Wij vertellen je waarom je nu moet beginnen met Procieve Vrouw als je een gezin wilt stichten.

Bij een actieve kinderwens is een gezonde leefstijl en voeding heel belangrijk. Gezond leven vergroot je kans om zwanger te worden, en om een gezond kind te baren als je eenmaal zwanger bent. Hoe hard we ons best ook doen, voeding en sport is vaak niet genoeg om de nodige hoeveelheid belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Door supplementen te nemen krijg je de extra hulp die je kunt gebruiken. Sommige stoffen zijn namelijk bijzonder belangrijk bij het proces om te proberen zwanger te worden. Het kan door het vele aanbod best lastig zijn om te bepalen welk supplement je moet kiezen. Veel supplementen zijn voor zowel zwangerschap als kinderwens en bevatten van alles een beetje en van niets genoeg om echt relevant te zijn. Kies daarom voor een supplement dat is afgestemd op de juiste voedingsstoffen op de juiste niveaus in lijn met onderzoek of klinische studies zoals deze. Elk product biedt op maat gemaakte ingrediënten die met de optimale sterkte worden geleverd in zeer goed opneembare vorm.

Foliumzuur

Foliumzuur is een vorm van folaat (vitamine B11), die artsen aanraden te slikken wanneer je probeert zwanger te worden. Dit is omdat foliumzuur de aanmaak van rode bloedcellen en aminozuren ondersteunt. Ook helpt het met goede celdeling, wat tijdens de bevruchting belangrijk is om aangeboren afwijkingen te voorkomen. Afwijkingen, zoals een hazenlip of open ruggetje, komen vaak door een fout in de ontwikkeling van het zenuwstelsel. Foliumzuur ondersteunt de gezonde ontwikkeling van het zenuwstelsel, en is daarom cruciaal voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden.

Vitamine B12

Vitamine B12 is ook essentieel wanneer je een kinderwens probeert te vervullen. Dit komt door zijn betrokkenheid bij de stofwisseling van foliumzuur in het lichaam. Zonder voldoende vitamine B12 kan foliumzuur niet goed worden opgenomen in je lichaam. Daarnaast hebben onderzoeken, zoals deze uit de ‘European Journal of Obstetrics & Gynecology’, aangetoond dat een tekort aan vitamine B12, kan bijdragen aan vroege miskramen en onvruchtbaarheid. 

Vitamine D

Uit een onderzoek van het ‘National Institute of Health’ in de VS blijkt dat vitamine D je kans op zwangerschapsdiabetes verlaagt. Dat maakt deze vitamine ook een aanrader om niet alleen tijdens, maar ook voor een gewilde zwangerschap te slikken. Ook verkleint vitamine D de kans op een laag geboortegewicht en de ontwikkeling van astma.

Niet alleen vrouwen

Terwijl al deze vitamines belangrijk zijn tijdens een zwangerschap, zijn ze ook echt aan te raden vóór een zwangerschap (zodra je zwanger wilt gaan worden). Om de kans te vergroten dat je (gezond) zwanger wordt, is het verstandig om je lichaam goed te verzorgen. Door de supplementen in te nemen, die het zwangere lichaam nodig heeft, creëer je een goede omgeving voor een bevruchting. Zwanger worden is voor veel vrouwen niet makkelijk, en er komt meer aandacht voor de rol die mannen hierin spelen, en hoe zij de kans van bevruchting beïnvloeden. De kwaliteit van zaadcellen speelt een grote rol in de bevruchting van een eicel en de gezondheid van een foetus. Daarom zijn vitamines, zoals vitamine D, ook van belang voor mannen. Procieve Man (supplementen voor mannen) zijn dus ook belangrijk om de kans op een zwangerschap te vergroten!

Supplementen


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF