fbpx

Dit is waarom jij deze week zo moe bent

Heb jij er deze week ook zo’n last van? Geen energie, niet vooruit te branden, je voelt je gewoon ontzettend moe. Iedereen in je omgeving heeft er ook last van. Toeval? Mwah, niet echt. Wij vertellen je waarom jij deze week zo moe bent.

Minder zonlicht

De dagen duren korter. Het is weer vroeg donker buiten en dat heeft invloed op je stemming. Waarschijnlijk zit je overdag de hele dag binnen op je werk. Een rondje lopen met dit weer is natuurlijk ook niet heel lekker. Helaas maakt je lichaam hierdoor weinig tot geen vitamine D aan. Dit kan voor een vermoeid gevoel zorgen.

Slecht weer

Natuurlijk werkt het ook niet echt mee als het alleen maar regent buiten. Dan heb je eindelijk weekend en zin om er even op uit te gaan en dan regent het de hele dag door! Dan blijf je maar weer thuis, maar wat ga je dan doen? Het thuiszitten, terwijl je eigenlijk even iets buiten de deur wilt doen, heeft geen goede invloed op je humeur. Het maakt je chagrijnig en daardoor raak je extra vermoeid.

Weinig beweging

In deze koudere en druilerige dagen beweeg je ook minder. Dat klinkt misschien wat confronterend, maar het is waar. Geef toe: wanneer de zon schijnt, pak je toch ook veel sneller even de fiets, ga je een stukje wandelen of hardlopen? Door te bewegen verjaag je stress en moeheid. Ook verbetert lichaamsbeweging de nachtrust, waardoor jij je de volgende dag al een stuk minder moe zal voelen.

Voeding

Wanneer het buiten warm is, is het vaak heerlijk om een zomerse salade in elkaar te flansen. In deze tijd heb je daar natuurlijk niet zo veel zin in. Een bord pasta of pizza past beter bij deze tijd van het jaar. Hierdoor kun je je ook moe voelen. Het hoge aantal koolhydraten in een bord pasta of in een pizza zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel sneller stijgt, waardoor je dat vermoeide gevoel krijgt. Voeding heeft enorm veel invloed op je gesteldheid en dus of je je energiek voelt of niet…WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF