fbpx

Dit is waarom je elkaar wat langer zou moeten knuffelen

Het is vandaag Wereld Knuffeldag! Heb jij je ooit afgevraagd wat de meeste effectieve manier is om een knuffel te geven? Wetenschappers van de Universiteit van Londen hebben het uitgezocht en concludeerden dat een knuffel van vijf tot tien seconden het prettigste is!

Een klein team van onderzoekers maten de factoren die invloed hebben op de hoeveelheid plezier die een persoon ervaart bij een knuffel. Daarvoor hebben ze twee afzonderlijke experimenten uitgevoerd om meer te weten te komen over de ideale omhelzing.

Knuffelgenot

Bij het eerste experiment knuffelden 48 vrouwelijke deelnemers elkaar geblinddoekt op verschillende manieren. Bij iedere omhelzing werden de armen anders neergezet: gekruist, om de middel of om de schouders. Op basis daarvan moesten de deelnemers beoordelen hoe ze de knuffel ervaarden: aangenaam, opwindend of ongemakkelijk. Hieruit bleek dat knuffels van vijf tot tien seconden als veel plezieriger werden ervaren dan knuffels van één seconde en dat de positie geen invloed had op het genot.

Voor het tweede experiment liepen de onderzoekers over de campus van de Universiteit van Londen en vroegen ze willekeurige mensen om elkaar te omhelzen. In totaal hebben ze 103 knuffels bekeken op basis van het geslacht, het lengteverschil en de emotionele band met de knuffelpartner. Ook hier werden de armen op verschillende manieren neergezet en werd aan de deelnemers gevraagd of ze de knuffels plezierig vonden. Wat bleek? Gekruist knuffelen komt het vaakst voor, vooral wanneer mannen elkaar omhelzen. Wat opviel is dat vrouwen elkaar vaker om de nek en taille omhelzen. De emotionele band en het lengteverschil die de deelnemers met elkaar hebben, had geen invloed op de knuffelervaring.

Knuffelduur

Op basis van deze twee experimenten, concludeerden de onderzoekers dat alleen de duur van een knuffel invloed heeft op het genot. Deelnemers gaven de voorkeur aan knuffels van vijf tot tien seconden. Mensen ervaren weinig plezier aan een knuffel van één seconde. Dus, wil je een ideale knuffel geven? Omhels elkaar dan wat langer!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF