fbpx

De beste reden om te gaan knuffelen

Heb je een slechte weerstand en ben je snel verkouden? Hoe simpel een verkoudheid soms lijkt, het belemmert je vaak in het gewone dagelijkse leven. Maar de oplossing voor een verkoudheid is simpel: knuffelen! 

Knuffels en conflicten

Het bleek uit een onderzoek van Carnegie Mellon University dat werd gepubliceerd in het Psychological Science. Er werden 460 gezonde volwassenen vragen gesteld over hun sociale contacten, de mate waarin zij knuffelen en of zij spanning hadden gevoeld of conflicten hadden gehad gedurende de laatste twee weken.

Verkouden

Vervolgens werden de deelnemers aan het onderzoek blootgesteld aan een virus dat een verkoudheid veroorzaakt. Al snel werd duidelijk dat de personen die weinig knuffels kregen en meer conflicten hadden gehad meer kans hadden om verkouden te worden. Maar de volwassenen die ook conflicten en spanning hadden gehad maar wel veel geknuffeld hadden, waren juist minder vatbaar voor een verkoudheid.

Sociale steun

De knuffels die iemand krijgt zijn dus van grote invloed op de ziektekiemen die bij een persoon in de buurt komen. De sociale steun die we ervaren door het krijgen van een knuffel heeft dus meer invloed dan we denken, daarnaast heeft een knuffel ook fysiek effect op ons lichaam.

Perfecte reden

Onderzoeker Denise Janicki-Deverts van de Carnegie Mellon University zegt dat ze niet zomaar met vreemden zou knuffelen om haar gezondheid te verbeteren, maar als een vriend haar een knuffel zou aanbieden, heb je nu de perfecte reden om te knuffelen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF