fbpx

Dit is waarom je de razend populaire sport padel moet uitproberen

Padel wordt steeds populairder en daar zijn verschillende redenen voor.  De sport is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld op een kleinere baan met glazen wanden. Het is voor iedereen geschikt, ongeacht je leeftijd of fitnessniveau. Wendy organiseert 10 en 11 juni een padel familietoernooi. Een gezellige, actieve dag om de sport te verkennen.

Padel is een gemakkelijke sport om te spelen, waardoor de populariteit de afgelopen jaren flink is gestegen. De spelregels zijn erg simpel en als beginnende speler kun je al een goed potje spelen: de glazen wanden houden het spel levendig. Je kunt zowel binnen als buiten padellen, waardoor je het altijd kunt doen. Speel het spel met z’n tweeën of vieren. Met deze sport onderhoud je je sociale contacten en ben je goed in beweging. Dit zijn vier redenen waarom padel zo goed voor je gezondheid is.

1. Conditie

Padel is een dynamische sport die veel beweging vereist. Tijdens het spel komen er lange duels met korte afstanden voor, je moet de afstanden sprinten om op tijd de bal te kunnen slaan. Dit zorgt ervoor dat je een goede conditie opbouwt en veel calorieën verbrandt. In een potje van uur verbrand je maar liefst 588 calorieën. Daarnaast is padel een aerobe training, wat betekent dat de intensiteit laag ligt. Hierdoor heeft je lichaam voldoende tijd om energie te produceren met behulp van zuurstof, waardoor je deze inspanning langer kan volhouden. Dit zorgt voor een betere conditie, maar óók voor een versterking van je hart en longen. Je zult je fitter gaan voelen.

2. Versterking van spieren

Het hele lichaam wordt betrokken bij het spelen van een potje padel. De snelle bewegingen en het gebruik van een racket vereisen kracht en uithoudingsvermogen van de spieren in de benen, armen, billen, schouders en rug. Door regelmatig de baan op te gaan, kan je je spieren versterken en je lichaam in vorm brengen.

3. Coördinatie, balans en reflexen

Tijdens een potje padel gaat de bal heel snel heen en weer, waardoor je snel moet kunnen reageren. Je zult op deze manier betere reflexen creëren. Daarnaast moet je met je ogen de bal volgen, waardoor je oog-handcoördinatie sterk zal verbeteren. Voor padel heb je ook een goede balans nodig, wat naast reflexen en coördinatie, belangrijke cognitieve vaardigheden zijn. Zeker als je wat ouder wordt, zal je daar nog baat bij hebben.

4. Stressvermindering

Met een potje padel kun je stress verminderen. Het is een sociale sport die je samen kunt spelen met vrienden of familieleden, wat kan helpen bij het verlichten van stress en het verbeteren van je humeur. Het is een ideale manier om je te concentreren op iets anders dan je dagelijkse beslommeringen, wat weer kan helpen bij het verminderen van angst en depressie. Om de sport met jouw familie uit te proberen of een spannend duel aan te gaan, organiseert Wendy van Dijk op 10 en 11 juni een eigen padel familietoernooi. Samen met haar zoon Sem strijdt zij tegen oud tennisser John van Lottum en zijn dochter Norah. Leuk uitje dus!

Schrijf je hier in voor het padel familietoernooi!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF