fbpx

De zondagochtend van Shanna Slaap: ‘Ik ben niet bang om in de voetsporen van Julia Robberts te treden’

Als klein meisje wist ze het precies: acteren staat haar op het lijf geschreven. Shanna Slaap speelt Vivian Ward in de musical Pretty Woman, haar eerste grote hoofdrol. In deze zondagochtend van, spreken we Shanna over dit succes en haar zondagse rituelen.

Vind je het spannend om straks als Vivian op de bühne te staan?

‘Ik ben nog niet heel zenuwachtig. Als ik op het podium sta zal dat vast veranderen. Wanneer mensen aan Pretty Woman denken, dan denken ze waarschijnlijk aan Julia Robberts. Dat is ook niet gek, ze heeft het waanzinnig gedaan. Toch ben ik niet bang om in haar voetsporen te treden. Ik ben gewoon Shanna en ik hoop mezelf helemaal in de rol kwijt te kunnen. Ik ga lekker mijn eigen ding doen.’

Wist je altijd al dat je wilde acteren?

‘Dat heb ik al jong ontdekt. Ik kwam laatst een filmpje van mezelf tegen. Het was een balletoptreden waarin ik de solo danste. Toen wist ik nog niet precies wat ik wilde. Wat ik wel wist, is dat ik wilde zingen en dansen. Ik denk dat het een voorrecht is om op zo’n jonge leeftijd al te weten wat je wil.’

Heb je de film vaak gezien?

‘Toen de film uitkwam, was ik -6. Mijn ouders lieten mij deze iconische film wel zien. Daardoor kon ik de film heel goed voor me zien. Het verhaal heeft wel indruk op mij gemaakt.’

Dan ben je zeker erg druk met repeteren. Hoe houd je het vol?

‘Het werk dat ik doe is best wel zwaar. Soms overschat ik mezelf daarin. Ik ben echt iemand die een hele dag vrij kan volplannen. Daarom moet ik er extra goed op letten dat ik op tijd rust en tijd voor mezelf neem. Van mijn moeder heb ik geleerd dat het heel belangrijk is om je af en toe te vervelen en dus helemaal niks te doen. Momenteel heb ik één vrije dag. Ik hoop dat dit er straks wat meer zijn.’

Is zondag een belangrijke rustdag voor je?

‘Eigenlijk is zondag de dag van de week waarop ik zo lang mogelijk probeer te slapen. Als ik wakker word, kijk ik direct hoe mijn stem is. In de ochtend heb ik vaak een vermoeide stem, dus ga ik toonladders maken. Gapen en zuchten helpt om mijn stem minder krakerig te maken. Vaak is het na een paar uur dan helemaal goed. Wanneer mijn stem helemaal niet meewerkt, moet ik dit natuurlijk op tijd laten weten.’

Wat is je ultieme krachtvoer, op een dag dat je moet optreden?

 ‘Havermout met chiazaad, pindakaas en banaan!’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF