fbpx

De zondagochtend van Loiza Lamers: ‘Ik ben heel blij dat ik gewoon een vrij mens ben en in het dagelijks leven niet achtervolgd word’

In ‘de zondagochtend van..’ vragen we bekende Nederlanders wat hun zondagse rituelen zijn. Deze week spreken we Loiza Lamers. Je kan haar kennen als model en presentatrice. Vanaf maandag 1 april is ze te zien in het programma Hunted into the Wild VIPS. Samen met zangeres Do slaat ze op de vlucht in de natuur van Noorwegen. 

Is het altijd al een droom geweest om mee te doen aan Hunted into the Wild VIPS?

‘Een droom is misschien een groot woord, maar het was echt heel gaaf om te doen. Soms komt er iets op je pad, waarvan je denkt: dit uitstapje moet ik gewoon maken. Hunted was zo’n moment.’

Je koos ervoor om dit avontuur samen met Do aan te gaan. Hoe is het om samen met een van je vriendinnen mee te doen?

‘Het is zo gaaf dat ik deze ervaring samen met Do kon delen. Er was geen twijfel over mogelijk: ik moest dit samen met Do gaan doen. Ik heb al 19 dagen met haar op een eiland gezeten, tijdens Expeditie Robinson, dus we kennen elkaars positieve en negatieve kanten. We begonnen met dezelfde mentaliteit en vastberadenheid aan dit avontuur; dan kan het alleen maar een succes worden.’

Hunted into the Wild speelt zich af in de natuur van Noorwegen. Ben je altijd een natuurmens geweest?

‘Ik ben opgegroeid in een klein dorpje, omringd door natuur. Altijd heel groen, vlakbij het bos en de Veluwe. Als kind gingen we altijd kamperen, dus ik ben er wel aan gewend. Ik kan de natuur waarderen, maar het is niet zo dat ik echt die drang voel om de natuur in te moeten.’

Welke inzichten heb je gekregen door mee te doen aan dit programma?

‘Ik ben vooral heel dankbaar dat ik in het dagelijks leven een vrij mens ben en niet achtervolgd wordt. Het idee van op de vlucht zijn is heel spannend en doodeng. Je voelt voortdurend de druk; zullen ze me pakken? Zijn ze in de buurt of niet?’

Het was vast een heel intensieve tijd; hoe kon je toch tot rust komen?

‘s Nachts ligt het spel stil. Dat is het moment om de tent op te zetten; op de meest waanzinnige en mooie locaties. De schoonheid van die plekken in Noorwegen was echt ongelooflijk. Dat zijn momenten waarop je even kan genieten en tot rust kan komen: zittend voor de tent, met een kampvuur en een instant meal.’

Hoe kom je in het dagelijks leven tot rust?

‘Thuis zijn betekent voor mij echt tot rust komen. Samen met mijn vriend en hond Gigi, of omringd door vrienden. Gewoon even niks doen, dat is echt mijn momentje van ontspanning.’

Hoe ziet jouw perfecte zondag eruit?

‘Ik hou ervan om gewoon even heel rustig op te starten. Rustig wakker worden, terwijl mijn vriend de hond uitlaat. Dan kruipen we nog even terug in bed, met de hond tussen ons in. Aan het einde van de ochtend gaan we uit bed. Ik hoop dan altijd dat het mooi weer is, zodat we er met z’n drietjes op uit kunnen. Ergens een koffietje drinken of lunchen in een gezellig cafeetje. Met de hond een wandeling maken door het park, en de zonnestralen die in mijn gezicht schijnen. ‘s Avonds kijken mijn vriend en ik dan graag een film op de bank.’

Heb je bepaalde rituelen?

‘Ik verwen mezelf met een lekkere kop koffie in bed. Daarna geniet ik van een lekkere douche, een heerlijk gezichtsmasker en verzorg mijn haar met een haarmasker. Zo ben ik helemaal klaar voor een nieuwe week.’

Waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken?

‘Ik word heel blij van maltesers. Die hele zak moet dan gewoon in één keer leeg. En natuurlijk mag je me altijd wakker maken voor onze hond Gigi.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF