fbpx

De zondagochtend van Juvat Westendorp: ‘Omdat mijn leven zo onregelmatig is vind ik de ochtend heel belangrijk.’

Misschien ken je hem van de speelfilms Boys will be boys, Tuintje in m’n hart of Just say yes: we hebben het natuurlijk over Juvat Westendorp. Maar sinds vorige week straalt hij op het witte doek met zijn hoofdrol als Otis, in de nieuwe romcom ‘Happy Single.’ In deze Zondagochtend van, vertelt Juvat over zijn drukke leven en de nodige rustmomenten die daar bij komen kijken.

Waar gaat de film Happy Single over?

‘De film happy single is een romantische comedy over het leven van Otis en Molly. Ik speel de rol van Otis, en hij is iemand die niet per se de liefde uitsluit maar ook nog niet op zoek is. Hij verhuist naar Utrecht, waar de film zich ook afspeelt, en leert daar in een eetcafé Molly kennen. Je kunt wel zeggen dat ze een gezellige avond hebben gehad, maar waar Otis Molly wel ziet zitten moet Molly helemaal niks hebben van de liefde. Dit levert dan gedurende de film hele grappige, maar ook mooie en ontroerende momenten op.’

Ben je zenuwachtig voor de première van de film?

‘Nee helemaal niet eigenlijk. Maar dat betekent niet dat ik niet enthousiast ben, want dat ben ik wel heel erg! Ik denk dat dit juist het moment is waar je alle spanning los moet laten en kunt genieten. Twee jaar geleden was ik wel zenuwachtig, want dan moet je presteren en dan moet je het goed doen. Nu is het moment aangebroken dat we terug kunnen kijken naar iets dat we met de hele cast met plezier en liefde hebben gemaakt. We zijn met zo’n leuke cast en crew, ik ben vooral blij dat ik iedereen weer kan zien op de première.’

Hoe was het om in de rol te kruipen van Otis?

‘Ik vond het echt heel leuk om Otis te spelen. Sowieso vond ik het leuk om in deze film te spelen, omdat het onderwerp ‘happy single’ bij iedereen wel dicht bij huis komt. Iedereen heeft wel eens een periode gehad dat je dacht: ‘Ben ik wel happy single?’ Ik ben er zelf niet zo’n voorstander van. Dingen alleen doen is goed, dat doe ik ook wel eens als ik bijvoorbeeld alleen op vakantie ga, maar het is veel leuker om zulke ervaringen te delen met elkaar. Daarom ben ik liever ‘happy together.’

Hoe ziet jouw zondagochtend eruit?

‘Met het werk dat ik doe heb je niet altijd per se een vrije zondagochtend, of überhaupt een vrije ochtend. Mijn leven is best onregelmatig: de ene keer ben ik nog om vier uur ’s nachts aan het filmen en de andere keer zit ik in het vliegtuig naar het buitenland. Ondanks het onregelmatige probeer ik tegenwoordig wel elke ochtend tussen zeven en acht op te staan. Dan neem ik even een uurtje voor mezelf waar ik ga lezen, of iets anders ontspannend doe. Daarna ga ik altijd even sporten en dan begint mijn werkdag. Nou moet ik natuurlijk wel zeggen dat als het écht een zondagochtend is, ik graag ook wel eens lekker uitslaap.’

Waar haal jij vooral je rust uit?

‘Omdat mijn leven zo onregelmatig is vind ik de ochtend heel belangrijk. Vanuit daar bouw ik de rest van mijn dag eigenlijk. Ik ben van mezelf eigenlijk ook best een onrustig persoon, ik hou helemaal niet van stilzitten. Als ik wel stilzit ga ik al gauw iets in het huis doen, zoals een wasje draaien of de afwas doen. Dat zie ik eigenlijk ook als ontspanning.’

Waar kunnen wij jou ’s ochtends echt voor wakker maken?

‘Een lekker ontbijtje! Eten is toch echt het allerlekkerste dat er is? Vooral van die chocolate pancakes met aardbeitjes er bovenop, iets waarvan je denkt: ‘dat mag toch wel effe één keer in de week? Op zó’n zondag bijvoorbeeld?’ Maak mij maar wakker voor een lekker ontbijtje waar echt moeite in is gestopt, dat is het lekkerst én het gezelligst.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF