fbpx

De zondagochtend van Jetske van den Elsen: ‘Ik begin de dag met een ijskoude douche’

In ‘de zondagochtend van…’ vragen we aan bekende Nederlanders hoe hun rituelen zijn. Deze week vertelt Jetske van den Elsen, winnaar Nederlandse Celebrity Masterchef en presentatrice van KRO-NCRV, waar we haar voor kunnen wakker maken en wat ze het liefste doet op zondag. Je kunt haar kennen van GTST, de Rijdende Rechter en Spoorloos.

Wat doe je het eerst als je opstaat zondagochtend?

‘Op zondagochtend ga ik bijna altijd rond negen uur een rondje rennen met mijn buurvrouw. Dat is zo gekomen doordat we aan het trainen waren voor de halve marathon en daarna zijn we het eigenlijk blijven doen. Vooraf heb ik altijd gezonde tegenzin, want wie kiest er nou voor om zoiets op een vrije zondag ochtend doen?  We gaan, of het nou regent, waait, vriest of dertig graden is. En als het er dan op zit voel me ik goed. Zo lekker!’

In welk teken staat jouw zondag?

‘Ik word helemaal blij als wij allemaal op zondag in een soort rustige stand staan met z’n allen. Meestal bedenk ik wat we kunnen eten en rommelt iedereen daar een beetje omheen. Mijn jongste zoon staat ook graag in de keuken en bakt dan een taart of koekjes. Zo heerlijk vind ik dat. Dat zijn echt de kleine geluksmomenten voor mij.’

Kook je anders nu je het programma Nederlandse Celebrity Masterchef hebt gewonnen?

‘Laatst had ik een private dining verzorgd voor twintig man. Ik vond het heel erg bijzonder om te doen, maar het was wel een uitdaging. Het waren namelijk zes gangen die ik moest maken. Ik had dit nog ooit eerder gedaan. Misschien had ik dit ook nooit gedaan als ik niet mee had gedaan aan het programma.’

Heb je bepaalde ochtendrituelen?

‘Ik vind het heerlijk om ijskoud te douchen en een koffie verkeerd te drinken. Daarna mag de dag wel beginnen wat mij betreft!’

Wat is je favoriete ontbijt?

‘Dat verschilt, maar in het weekend maak ik graag een gepocheerd ei op een zuurdesembroodje met chili risp en avocado. Ik kan daar echt van genieten!’

Waar mogen we jou voor wakker maken?

‘Voor een goede roti, Indiase curry, Thais garnalen soepje of een zelfgebakken boterham met roomboter en oude kaas. Maar ondanks ik heel erg van dit lekkere eten houd, wil ik liever niet wakker worden gemaakt in de nacht, haha. Dat is net iets te vaak gebeurd toen de jongens nog klein waren.’

Heb je nog dromen die je graag wil bereiken?

‘Ik wil nog veel meer leren op het gebied van koken. Daar word ik gewoon heel erg vrolijk van! Misschien komt er ooit nog een kans dat ik het kan combineren met mijn werk op tv. ‘Na MasterChef ben ik begonnen met het maken van kookfilmpjes voor mijn Instagram account. Ik probeer dan ook één á twee filmpjes te maken per week. Daar gaat best veel tijd in zitten, maar ik vind het hartstikke leuk om te doen. Ik ben er meestal vier uur zoet mee om zo’n kookvideo op te nemen.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF