fbpx

Stijn Fransen deed mee aan Celebrity MasterChef Nederland: ‘Ik werd gevraagd om mee te doen, maar dacht dat ik niet kon koken’

Tijdens het programma MasterChef proberen de deelnemers een zo mooi en lekker mogelijk gerecht te maken. Zij krijgen opdrachten van de sterrenchefs en moeten deze vervolgens in veertig minuten uitvoeren. Dit jaar is er een speciale editie van MasterChef: Celebrity MasterChef Nederland, te zien op Viaplay. Actrice en presentatrice Stijn Fransen (32) is één van de deelnemers. In twaalf afleveringen moeten de kandidaten hun beste kookkunsten laten zien. Stijn vertelt ons hoe ze haar deelname ervaarde.

Onder het toeziend oog van de jury, bestaande uit Soenil Bahadoer, Angelique Schmeinck en Joël Broekaert, strijden tien bekende Nederlanders om de titel van Celebrity MasterChef Nederland 2022. Deze amateurchefs moeten de juryleden wekelijks imponeren met de lekkerste maaltijden om zo in de race te blijven. Naast Stijn doen ook er nog negen andere BN’ers mee waaronder presentatrice Jetske van den Elsen, First Dates-bar Victor Abeln en influencer Amijé van der Laan.

Wat was je reactie toen je werd gevraagd om deel te nemen aan het programma?

‘Het was erg toevallig dat ik gevraagd werd om mee te doen aan Celebrity MasterChef Nederland. Stiekem ben ik namelijk een best wel grote MasterChef-fan. Tijdens de coronaperiode hebben mijn vriend en ik alle afleveringen van over heel de wereld gekeken. En toch was mijn eerste reactie: “Maar ik kan helemaal niet koken?” Ik kreeg meteen al te horen dat dat helemaal niet uitmaakte en zei vervolgens volmondig ja!’

Wat heb je geleerd tijdens het programma?

‘Tijdens het programma ben ik erachter gekomen dat ik toch best goed kan koken, ik deed het alleen niet genoeg. Ik wist niet wat ik in petto had. Mijn vriend kookt echt de lekkerste gerechten, dus ik hoefde ook nooit te koken. Nu heb ik zoveel geleerd tijdens het programma dat ik ook vaker kook. Ik heb niet alleen geleerd hoe ik bepaalde dingen klaarmaak, maar ook leerde ik hoeveel plezier ik uit koken kan halen.’

shutterstock 1417997498 Stijn Fransen deed mee aan Celebrity MasterChef Nederland: ‘Ik werd gevraagd om mee te doen, maar dacht dat ik niet kon koken’

Wat was je leukste ervaring tijdens het programma?

‘Het leukste van het programma vond ik toch wel het meekoken met sterrenchef Soenil Bahadoer en Meesterkok Angelique Schmeinck. Daarnaast kregen we ook een workshop van patissier Hidde den Brabander wat ook supergaaf was. Je krijgt les van echte Masterchefs. Dat maak je niet iedere dag mee.’

Op welk gerecht ben je het meest trots?

‘Op alle gerechten die ik heb gemaakt. Deze gerechten waren zo mooi dat ik er zelf een beetje versteld van stond. Maar als ik écht iets zou moeten kiezen, dan zou ik mijn macaron kiezen. Die was zó moeilijk om te maken, maar dat is mij toch gelukt! Er waren ook momenten waarop het niet zo goed ging. Zo was ik tijdens de eerste aflevering zo zenuwachtig dat ik mijn knoflook liet aanbranden. Er ontstond een chaos in mijn hoofd, maar ik vond het tegelijkertijd echt fantastisch om mee te maken. Uiteindelijk is dat ook allemaal goed gekomen. Ik vond het spannend om mijn kookkunsten op televisie te laten zien omdat ik nooit eerder aan een kookprogramma heb deelgenomen.’

Hoe zit het programma in elkaar?

‘In de eerste aflevering moesten we een signature dish maken. Dat is een gerecht dat je thuis wel eens eet en dus al vaker hebt gemaakt. Mijn signture dish was een pasta vongole. Dat is een pasta met onder andere venusschelpen. In de volgende afleveringen kregen we een opdracht van de jury. Het kan zijn dat je een mysterie box kreeg of dat je één ingrediënt kreeg dat centraal moet staan in jouw gerecht. We kregen vijf minuten om de ingrediënten te winkelen en vervolgens veertig minuten de tijd om het gerecht te maken. Dan moet je met je creatieve brein aan de slag met de opdracht.’

Celebrity MasterChef Nederland

Kook je nu thuis ook vaker?

‘Omdat ik zoveel heb geleerd, vind ik het ook leuk om thuis te koken. Het is soms wel lastig om echt lastige gerechten te maken, vanwege die kleine die nog rondkruipt in huis. Mijn kindje is nu één jaar. Ik kan geen lastig gerecht maken als ik niet met mijn neus boven op het gerecht zit. Daarom kies ik er nu voor om wat meer gerechten uit kookboeken te halen. Dat soort gerechten kan ik prima koken wanneer mijn kindje ronddwaalt in huis.’

Wat vond je ervan om te doen met het programma?

‘Van tevoren dacht ik dat ik het echt niet zou volhouden in het programma, maar het lukte aardig goed. Ik kan dan ook zeggen dat ik een hele leuke periode heb beleefd. Ik heb zoveel geleerd en genoten en had de liefste mensen om me heen.’

Wil je Stijn Fransen haar kookkunsten zien tijdens Celebrity MasterChef Nederland? Je kan het programma zien op Viaplay. Viaplay is een online streaming service.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF