fbpx

De zondagochtend van Gaite Jansen: ‘Ik ben af en toe best een onhandig persoon’

Sinds vrijdag 1 september is Happy Ending te zien op Netflix, waarin Gaite Jansen één van de hoofdrollen speelt. De film gaat over de relatie tussen Mink (Martijn Lakemeier) en Luna (Joy Delima), een ogenschijnlijk gelukkig stel. Toch is er een mankement. Luna faket vanaf het begin van de relatie haar orgasmes. Hoe gaat ze hier ooit eerlijk over zijn? In de Zondagochtend van, spreken we met Gaite over de film en haar zondagse rituelen.

Herken je jezelf in de Luna?

‘Zeker in de onhandige acties van Luna kan ik mij herkennen. Ze kan soms wat onhandig en droog communiceren, waardoor ze een komisch karakter vormt. Luna is iemand die van haar leven geniet, maar toch tegen een paar dingen aanloopt. Tijdens de film ontdek je bijvoorbeeld dat Luna al een jaar lang haar orgasmes faket. Dat moet ze op een gegeven moment natuurlijk wel vertellen. Zeker wanneer ze ontdekt wat de reden is. Meer ga ik niet verklappen, maar de film is absoluut het kijken waard.’

Hoe sta jij op dit moment in je liefdesleven?

‘Op dit moment ben ik happy single. Daar ben ik erg gelukkig mee.’

Dan heb je vast veel tijd voor jezelf. Hoe besteed je die vrije tijd?

‘Als ik vrij ben, ga ik het liefst een boekje lezen onder het genot van een koffietje. Dat klinkt misschien een beetje burgerlijk, maar ik geniet er echt van om alleen te zijn. Daar neem ik dan ook graag de tijd voor. Onlangs las ik het boek De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo uit. Nu ik het heb uitgelezen, voel ik direct een leegte. Het is zo lekker om helemaal in een verhaal op te gaan.’

Is zondag een speciale vrije dag voor jou?

‘Zondag is voor mij echt een dag om met lekker weer even naar een marktje te gaan. Alles gaat net even wat rustiger dan doordeweeks. Wanneer ik de avond ervoor ben uitgegaan, lig ik zeker nog iets langer in bed. Yoga is ook iets dat ik graag doe als ik vrij ben, om even tot mezelf te komen.’

Heb je naast yoga nog andere rituelen?

‘Eigenlijk niet. Ik zou er eens mee moeten beginnen. Toch vind ik het ook wel een benauwend idee, zo’n ritueel. Ik ben er veel meer van om iedere zondag opnieuw te bepalen wat ik ga doen. Nergens aan verbonden zijn geeft mij vrijheid. Ik wil echt in het moment leven. Laatst probeerde ik bananenpannenkoeken te bakken, maar die zijn compleet verbrand. Daarin lijk ik ook wel op Luna trouwens.’

Tot slot, waar kunnen wij jou voor wakker maken?

‘Sowieso alles met chocolade!’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF