fbpx

10 tips om makkelijker een orgasme te krijgen

Het gebrek aan kennis over het vrouwelijke orgasme blijkt groot, Zo hebben sommige vrouwen nog nooit een orgasme gehad. Dat zijn vrouwen van alle leeftijden. Het is dus belangrijk dat je rustig blijft onderzoeken en experimenteren wat voor jou het beste werkt. De volgende tips helpen je misschien wel om makkelijker een orgasme te krijgen:

1. Ken je lichaam.

Dit herhalen seksuologen al decennialang en toch is het nog steeds niet voor iedereen evident. Ga met jezelf aan de slag, experimenteer, leer waar je gevoeligste plekjes zitten en hoe je die kunt bespelen. Zodra je die plekjes kent, kun je stapsgewijs het genot verhogen en gaan masturberen.

2. Het betere clitwerk:

De clitoris is het ‘zenuwcen-trum-der-orgasmes’, letterlijk én figuurlijk. Het kleine genotsknopje heeft heerlijke uitlopers in en rond de schaamlippen en vagina. Dit betekent meteen dat het ‘pretpark’ een flink stuk groter is dan alleen dat knopje van de ijsberg. Probeer verschillende technieken uit om het te stimuleren en kijk wat jij lekker vindt. Verticaal strelen met wijs- en middelvinger, rondjes om de clitorishoed heen, plagerige X-jes over je hele schaamstreek… Is de stimulans te laag, vouw je schaamlippen dan open, zo komt de parel vanzelf boven te liggen.

3. Glijmiddel…

is voor veel vrouwen noodzakelijk bij het liefdesspel, voor anderen gewoon een prettig extraatje. Experimenteer met varianten die de gevoeligheid verhogen, zoals de Orgasm’Intens-gel van Durex. Lekker tintelen kan nooit kwaad.

4. Zorg dat je flink opgewonden bent.

In een goeie thriller bouwen ze de spanning zo op dat je na een tijd al schrikt van een simpele hand op je schouder. Bij seks werkt het net zo. Bouw de spanning op. Dat zet je zenuwen en gevoelens op scherp en laat de seks-motortjes starten. Ieder heeft zijn eigen turn-on, ga ernaar op zoek; met porno of een erotisch verhaal, opzwepende muziek of helemaal opgaan in je mooiste fantasie.

5. Vibrators bestaan in alle vormen en kleuren.

Zeker een aanrader voor wie nog nooit een orgasme kreeg. Eng idee om zoiets in huis te halen? Gebruik de waterstraal van de doucheknop! Stevig op je clit gericht kan ook die wonderen verrichten.

6. FANTASEER erop los.

Om nét die drempel van hoge opwinding naar het hoogtepunt te kunnen nemen, is je meest opwindende fantasie een flinke duw in de juiste richting. Zoek uit welke dat voor jou is, zodat je die ook tijdens het vrijen met een partner kunt aanwenden voor maximaal genot. (zie ook einde punt 4)

7. Maak van een vrijpartij geen race naar het orgasme.

Meerdere studies zeggen dat hoe meer je focust op het krijgen van een orgasme, hoe lastiger je klaarkomt. Richt je aandacht op wat je voelt en op wat er met je lichaam gebeurt, zonder het te analyseren. En vergeet niet, dames, het duurt gemiddeld zo’n twintig minuten… so relax and lay back!

8. Vaginale hunkering:

Ook bij de heerlijkste clitorele stimulatie blijf je soms op een hoog extatisch punt hangen, maar lukt dat kleine sprongetje naar het hoogtepunt niet. Vrouwen vertellen mij dat ze dan echt verlangen naar een stevige penetratie. ‘Gevuld worden, iets in me.’ Met wat vingers of een dildo; want de clitorale stimulatie blijft wel noodzakelijk. Daar heb ik de uitdrukking ‘vaginale hunkering’ voor bedacht, zo kun je alvast vragen wat je nodig hebt. Want…

9. …het venijn zit altijd in de staart:

Zonder praten, geen orgasme. Zonder blabla geen boemboem. Bespreek je wensen en verlangens met je partner, we roepen het al jaaaaren. En toch blijkt dat nog steeds moeilijk. Logisch, je wilt je partner niet kwetsen, bent bang om je kwetsbaar op te stellen. Daarom adviseer ik om het speels te houden; maak van je seksuele communicatie een spelletje. Lees elkaar fragmenten uit een erotisch boek voor en geef punten op verschillende ‘scènes’ en handelingen. Of kijk samen naar een zwoele lm en probeer in te schatten hoeveel punten je partner op een scène zou geven? Daarna vergelijk je uiteraard. Of je speelt het na…

10.Fake niet!

Zo moedig je hem immers aan tot de verkeerde handelingen.

WENDY #16: Let’s talk about sex

Benieuwd naar alle interviews en foto’s? Rennen naar de winkel dan, voor WENDY’s herfsteditie, die geheel in het teken staat van Let’s talk about sex!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF