fbpx

De zondagochtend van Edsilia Rombley: ‘Het is zó belangrijk om na keihard werken weer je rust te vinden’

In ‘de zondagochtend van…’ vragen we aan bekende Nederlanders hoe hun rituelen zijn. Deze week vertelt Edsilia Rombley, zangeres en presentatrice, wat ze als eerste doet als ze op zondag opstaat en waar we haar ’s nachts voor kunnen wakker maken. Ze treedt op met haar nieuwe theatershow ‘in Balans’, ook is het gelijknamige album onlangs verschenen.

Wat doe je als eerste als je zondag opstaat?

‘Het eerste wat ik doe, is toch even mijn telefoon checken, die ligt altijd op mijn nachtkastje. Daarna spring ik mijn bed uit om mijn tanden te poetsen en mijn gezicht te wassen. Ik ga nooit naar beneden voordat ik lekker fris ben. Als ik dat gedaan heb zet ik een lekker kopje thee.’

Wat maakt jouw zondag speciaal ten opzichte van andere dagen?

‘De zondag is voor mij even een momentje van rust na een week hard werken. Op zondag hoeft niks en is alles gewoon even chill. Het is dan ook de dag waarop ik net iets langer in mijn bed blijf liggen en net iets langer mijn badjas aanhoud. Gewoon even weg uit die dagelijkse sleur. Op zondag hoef ik niet snel op te staan en mijn dochters weg te brengen. Even geen telefoontjes en/of mailtjes. Niets hoeft, alles mag. Ik vind het ook heerlijk om met z’n allen in de chill modus te zitten. Soms ga ik lekker met mijn kinderen, Imaani (12) en Aisa-Lynn (9), koekjes bakken. De koelkast is gevuld, dus ik hoef de deur niet meer uit.’

Ben je een ochtendmens?

‘Nee, ik ben echt een nachtmens. Doordat ik ‘s nachts vaak laat thuis ben door mijn werk, lig ik ook laat in bed. De ochtenden zijn ook altijd zo koud nu en dat vind ik wel vervelend.’

Wat is je favoriete ontbijt?

‘Antilliaanse broodjes. Dit maken we niet heel vaak, omdat het niet zo gezond is, maar op een zondag mag dat soms best. Het zijn zelf geknede broodjes met kaas, roerei of tonijn ertussen. Wij noemen het Johnny cake, dat is echt zo lekker! De kinderen eten lekkere wafels of pannenkoeken. De zondag is eigenlijk een beetje een cheat day. Niet heel gezond, maar wel lekker. Een bakje thee hoort er natuurlijk ook bij. Ik moet wel zeggen dat ik nu in een gezonde fase zit. Dus nu ontbijt ik vooral met yoghurt met muesli of granola.’

We kunnen je nieuwe theatershow ‘in balans’ bekijken, wat is het motto van deze show?

‘De kracht van theater is in mijn ogen dat ik mensen gewoon een heel leuk avondje uit kan bieden. Zeker wanneer je in een lastig parket zit kan het fijn zijn om gewoon even de zorgen van alledag te vergeten. Ik hoop dat ik mensen mee kan nemen in mijn avontuur. De tour en het album heten ‘in Balans.’ In mijn tour heb ik altijd een thema dat centraal staat. Dit keer is dat nieuwe liedjes brengen. De rode draad van de show is de balans tussen gevoel en verstand. We willen allemaal zó veel. Ik wil een leuke vrouw zijn voor mijn man, een leuke moeder zijn en daarnaast ook nog carrière maken. Waar vinden we dan onze rust? Daar ga ik het vooral over hebben.’

Hoe kom jij echt in balans?

‘Chaos en drukte horen bij mij. Als ik dat niet heb, is er ook geen balans. Ik heb het dan ook nodig om daar mijn energie uit te putten. Anderzijds heb ik natuurlijk ook een rustpunt nodig. Dat rustpunt bestaat voor mij echt uit de familie en vrienden die ik om mij heen heb. Ik kan er enorm van genieten om samen te koken of op vakantie te gaan. Als ik maar vrij ben, dan kom ik echt tot rust. Het is zo belangrijk om na keihard werken weer je rust te vinden.’

Waar kunnen wij jou ’s nachts voor wakker maken?

‘Ik ben gek op verrassingen, dus voor leuke verrassingen mag je mij altijd wakker maken. Als ik iets moet kiezen, is het wel een reis naar een warm land. Vroeger zou ik ‘kippetjes’ hebben gezegd, maar die lucht trek ik niet meer in de ochtend.’

Vind hier een overzicht van alle voorstellingen. 

Fotograaf: Ruud BaanWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF