fbpx

De zondagochtend van Bianca Krijgsman: ‘Ik kan het hele weekend in mijn pyjama rondlopen’

Het waren drukke maanden voor Bianca Krijgsman. Samen met Plien van Bennekom stond ze in het theater en had ze opnames voor de medische dramaserie ‘Dag & Nacht’. In ‘De zondagochtend van’ spreken we haar over haar rol in de serie en hoe ze rust vond tussen alle drukte door.

Je speelt verpleegkundige Trui in de medische dramaserie ‘Dag & Nacht’, dacht je meteen: die rol moet ik hebben?

‘Zeker, ik ben dol op Kim van Kooten, de scenarist van de serie. Ze kan heel ontroerend schrijven met prachtige dialogen, maar is daarnaast ook supergrappig. Op het ene moment in de serie zit je vol spanning, op het andere moment moet je enorm lachen en wéér een minuut later zit je met tranen in je ogen. Voor mij is het dan ook een eer om mee te spelen in deze serie. De rol sprak mij direct aan, maar het was nog wel spannend of ik mee kon doen. De opnames waren namelijk helemaal bij Brussel in de buurt en ik speelde in die periode ook met Plien in het theater. Het was flink puzzelen met op en neer reizen, maar ik was erg blij toen ik hoorde dat het ging lukken.’

Lijk je veel op Trui in het dagelijks leven?

‘Mijn personage Trui is iemand die meer op de achtergrond is. Zo ben ik zelf ook. Ik ben niet echt een prater in groepen. Trui en ik zijn beiden sukkelig en niet helemaal gelukt. Ik dwarrel maar een beetje door het leven, in plaats van dingen te ondernemen. De rol ligt dus dicht bij mij.’

De opnames waren best heftig en emotioneel, hoe heb jij dat ervaren?

‘Elke keer leek het net alsof er écht een baby was geboren. Alle jonge actrices, die een bevallingsscène speelden, waren zo geweldig. Eerst werden de bevallingscènes opgenomen met een pop, tot de baby nog niet in beeld was, en dan kwam de échte baby pas op de set. Die baby’s kan je natuurlijk geen twee uur lang bij de opnames houden, dus het moest snel en effectief. Ze waren zo klein en lief. Het was ontzettend aandoenlijk en emotioneel. In de tweede aflevering zijn er ook twee ouders op de set waarbij het kindje al gestorven is in de buik. Er werd een doodgeboorte nagespeeld en dat deed iedereen wel iets. Het was super intens om deze serie op te nemen.’

Hoe kwam je daarna weer tot rust?

‘Vroeger was ik een enorme kletskous op de set. Nu probeer ik rustiger aan te doen, omdat het hele lange en intensieve dagen voor mij zijn. Tussen de scènes door zoek ik een rustig plekje op of relax ik gezellig bij de dames van de make-up. Maandenlang had ik overdag opnames en stond ik in de avond met Plien in het theater. Tijdens het reizen of op mijn hotelkamer probeerde ik dan voldoende rust te pakken. In het weekend plan ik zo min mogelijk, zodat ik dan ultiem kan bijkomen van mijn drukke week.’

Hoe ziet jouw ideale zondagochtend eruit?

‘De meest ideale zondagochtend breng ik door met mijn kinderen. Tot een uurtje of één blijf ik lekker in bed liggen samen met mijn jongste dochter Lynn. Ik lees dan de krant op mijn IPad en zij kijkt lekker een filmpje op haar telefoon. Ondertussen eten we lekkere dingetjes die enorm kruimelen in mijn bed, zoals croissantjes. Langzaamaan rommel ik naar beneden en wordt mijn zoon ook wakker. Ik ben heel goed in niks doen en loop het liefst heel de dag rond in mijn pyjama. Als mijn oudste dochter thuis is met haar vriend dek ik uitgebreid de tafel met lekkere dingen.’

Ben je dan ook echt geen ochtendmens?

‘Eigenlijk niet, maar ik word gedwongen om dat te zijn. Ik moet elke ochtend om zeven uur opstaan. De ochtend begin ik wel steeds meer te waarderen, omdat het wel het meest productieve deel is van de dag.’

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

‘Voor een patatje oorlog. Als je in een restaurant zit, aast iedereen toch altijd op de friet die er wordt bij geserveerd.’

Foto: Elvin BoerWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF