fbpx

De zondagochtend van Antje Monteiro: ‘Ik leef volgens de 80/20 regel’

Antje Monteiro is musicalartiest, founder van Fit at Home, zangeres en presentatrice. Ze is de moeder van de bekende Romy Monteiro. Dat Antje een druk en veelbewogen leven heeft, is een feit. Op 6 juni lanceert ze samen met kledingmerk Norah een nieuwe kledinglijn. In ‘De zondagochtend van’ spreken we haar over deze nieuwe collectie en haar zondagochtend rituelen.

Wat doe je als eerste als je zondag opstaat?

‘Mijn telefoon checken. Dan ga ik naar beneden om een vullend en lekker ontbijtje te maken. Is het weer goed? Dan ga ik in de tuin zitten, en ontbijt ik daar. We hebben een enorm fijne tuin. Daar geniet ik elke dag van.’

Wat maakt jouw zondag speciaal ten opzichte van andere dagen?

‘Soms moet ik op zondag werken. Als ik wel vrij ben, geniet ik daar ook echt van. Niks moet, alles mag. Mijn vriend en ik hebben vaak weinig tijd om samen te ontbijten, of rust te nemen. Op een vrije zondag nemen we die tijd echt. Heerlijk vind ik dat. Na het ontbijt, bel ik mijn vriendin op om samen te gaan wandelen. Allebei nemen we onze hond mee, en tussendoor gaan we ergens zitten voor een lekkere koffie. Tijdens het wandelen kunnen we alles bespreken, en tegelijkertijd echt tot rust komen. Van die kleine dingen geniet ik al enorm. Het hoeft voor mij echt niet moeilijk te zijn. Vooral niet op een vrije zondag. Mocht ik echt de behoefte voelen om uit te pakken, dan nodig ik al onze kinderen uit (6 uit ons samengesteld gezin), voor een gezamenlijk ontbijt. Meestal hang ik daar dan een thema aan, zoals Valentijnsdag.’

Ben je een ochtendmens?

‘Nee, ik ben echt totaal geen ochtendmens. In de eerste uren van de dag moet ik echt even opstarten.’

Wat is je favoriete ontbijt?

‘Meestal ontbijt ik met kokosyoghurt en walnoten, zeker doordeweeks is het vaak iets gezonds. In het weekend wil ik nog wel eens voor een croissantje gaan. Een cheatday moet kunnen zo af en toe. Ik leef, zoals ze dat tegenwoordig noemen, volgens de 80/20 regel. Tachtig procent van de tijd eet ik gezond, en die andere twintig procent is het genietmomentje in het weekend. Zo blijf ik in balans.’

Je brengt samen met Norah een kledinglijn uit, wat kunnen we verwachten?

‘Toen ik benaderd werd om samen met Norah een collectie uit te brengen, voelde ik mij vereerd. Ja, dit wil ik, dacht ik. De zeven stijlen die we samen hebben bedacht, zijn ontworpen met de nieuwste trends in het achterhoofd. De collectie heeft ook een beetje een stoer randje. We willen iedere vrouw laten voelen dat ze mooi kan zijn, terwijl zij zich comfortabel voelt. Zelf ben ik niet erg lang, en qua postuur heb ik een maatje 38. Ik denk dat veel vrouwen het fijn vinden om ook eens kleding te zien, die wordt gedragen door iemand met een vergelijkbaar figuur. De collectie is beschikbaar van maat 36 t/m maat 48. Zelf ga ik de items absoluut met liefde dragen. Binnenkort ga ik op vakantie, en ik weet al precies wat ik meeneem. De collectie komt op 6 juni uit.’

Waar kunnen wij jou ’s nachts voor wakker maken?

‘Samen met mijn familie en vrienden zijn. Ik heb een druk en groot gezin. Met hen tijd doorbrengen is daarom heel waardevol voor mij. Wanneer er tijd is, nodig ik iedereen uit om gezellig te komen eten. Dit bereid ik dan tot in de puntjes voor, zodat niemand het aan iets ontbreekt. Soms droom ik dat iedereen bij mij aan de grote tafel zit, en ik van een afstandje naar alle gesprekjes kan luisteren. Ik geniet ervan om iedereen blij te zien. Daar kun je mij absoluut voor wakker maken.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF