fbpx

Waarom je op gezinsvakantie moet gaan

Herinner je één gezinsvakantie of zomervakantie die je als kind nam en die altijd een van je favoriete herinneringen zal blijven? Als je erover nadenkt, maken jouw kinderen dan dezelfde soort herinneringen? Vakanties met het gezin zorgen niet alleen voor dierbare herinneringen, maar halen het gezin ook uit de gewone routine en stellen je bloot aan nieuwe mensen, plaatsen en dingen. Sommige studies beweren zelfs dat ze uitstekend zijn voor je gezondheid. Mocht je twijfelen om wel of niet een vakantie met het gezin te moet nemen, kijk dan eens naar deze lijst met voordelen.

Ontkoppeling van de norm

Gezinsleden kunnen zich op elkaar concentreren en ontspannen terwijl ze weg zijn van de dagelijkse sleur, wat spanning vermindert en de geestelijke gezondheid bevordert. Ouders en kinderen kunnen zich tijdens een gewone dag op verschillende manieren verspreiden. Verplichtingen van volwassenen, het verlangen van tieners om alleen te zijn met hun vrienden of hectische naschoolse activiteiten kunnen allemaal factoren zijn die een rol spelen. Een van de prachtige voordelen van vakantie met het gezin is dat het een geweldige methode is om het contact met uw echtgenoot en kinderen te herstellen als u niet genoeg tijd met het gezin doorbrengt.

Vermindering van spanning

De typische gezinslevensstijl verkort doorgaans de gezinstijd. Veel ouders investeren hun vrije tijd in het rijden van hun kinderen naar buitenschoolse activiteiten zoals bijles, casino, sport, muziekles of andere evenementen. Vrij nemen van werk kan helpen het spanningniveau van onze kinderen te verlagen en hechtere familiebanden te bevorderen, zelfs in de planningsfase.

Banden en relaties versterken

Familiereizen geven gezinnen de tijd om zich te binden en gekoesterde momenten te maken, waardoor de banden worden versterkt. Een familiereis laat je meer tijd doorbrengen met je geliefde of echtgenoot. Het is gezond voor onze ziel en ons hart om samen plezier te hebben en te lachen. Niet te vergeten zijn de grootouders en verre familieleden. Op vakantie kan je je familieleden beter leren kennen en meer te weten komen over hun persoonlijkheden. Tijd maken met degenen die op bezoek komen, kan bijdragen tot betere vriendschappen en partnerschappen.

Plezier hebben en onbevangen zijn

Deze momenten helpen ons alle verplichtingen, taken en rollen van het leven los te laten. Deze heldere mentale ruimte inspireert gevoelens van vreugde, geluk en tevredenheid. Pogingen tot zelfreflectie zijn eenvoudiger, evenals het proces om barrières af te breken en bruggen te slaan van liefde, begrip en acceptatie van fysieke, mentale, emotionele en zelfs spirituele relaties.

Nieuwe perspectieven

Gezinnen krijgen de kans om samen op excursie te gaan. Ze dienen als setting voor gezamenlijke emoties tussen ouders en hun kinderen, waardoor een sterker familiegevoel ontstaat. Tijdens vakanties kan je de kinderen leren over wat er in hun wereld gebeurt, andere culturen en de voordelen van een openen geest.

Gezinsleden kunnen nieuwe vaardigheden ontwikkelen, meer zelfvertrouwen krijgen en zich op vakantie buiten hun vertrouwde omgeving begeven. Ouders kunnen hun kinderen belangrijke levensvaardigheden bijbrengen. Kinderen en volwassenen kunnen op reis nieuwe talenten opdoen, zoals:

  • Vreemde talen leren
  • Onderhandelen over een lagere prijs op de openen markt
  • Het aanmoedigen van het nemen van berekende risico’s
  • Nieuwe veiligheidstips leren voor toekomstige reizen

Het achterlaten van technologie en sociale media

We kennen de waarde van vakantie in de huidige hectische wereld. Familieleden eten discreet hun maaltijden terwijl ze verdiept zijn in smartphones, videospelletjes of televisie. Aan de eettafel van de meeste gezinnen is dit een typisch scenario. In het digitale tijdperk leven we allemaal virtueel, terwijl de werkelijkheid voor ons ligt. Soms is het nodig om de verbinding met alles te verbreken en terug te keren naar de oorsprong en de basis. Een gezinsvakantie is een fantastische methode om dit te doen. Het is een fantastische kans om meer vertrouwd te raken met anderen om je heen en met je omgeving.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF