We weten ondertussen allemaal dat ontbijten super belangrijk is, maar toch doen we dit zeker niet allemaal. Ben jij je boterham of je bakje yoghurt nu ook wel eens zat? Wij hebben de lekkerste ontbijttaartjes voor jou op een rijtje gezet, zodat je de dag zeker goed begint!
Ontbijttaart met havermout, appel en walnoten
Dit ontbijttaartje is gemaakt van havermout, wat betekent dat je lekker lang vol zit! Samen met de appel en de walnoten heb je een stevig ontbijt. Maar hij is ook geschikt als lunch of tussendoortje. Geen fan van walnoten? Je kunt die natuurlijk altijd vervangen voor ander soort noten.
Ingrediënten:
- 60 gr havermout
- 2 eieren
- 100 ml amandelmelk
- 2 tl kaneel
- 1 appel
- 1 meejool dadel
- handje walnoten
Bereiden:
- Verwarm de oven op 180 graden
- Schil de appel, hak dit samen met de dadels en walnoten in kleine stukjes
- Meng de havermout, eieren, amandelmelk en kaneel samen met de appel, dadels en walnoten
- Vet een ovenvast schaaltje in, en verdeel het mengsel over de schaal
- Bak het 20 a 25 minuten, tot de bovenkant goudbruin kleurt
Glutenvrije ontbijttaart met passievrucht en kokos
Een gluten- en lactosevrij recept én je hoeft hem ook nog eens niet in de oven af te bakken! Dit is een van onze favoriete ontbijttaartjes, want met de passievrucht en kokos haal je de zomer weer even in huis. En hij is voor de liefhebbers ook plantaardig te maken!
Benodigdheden:
- Springvorm 18 cm
- Mengkom
- Spatel
- Bakpapier
- Pannetje
Ingrediënten:
Voor de bodem:
- 100 g glutenvrij havermeel
- 60 g amandelmeel
- 1 ei of 1 el lijnzaad gebroken- geweekt in 3 el warm water
- 1 tl kaneel en 1,5 tl cacao
- 3 el agavesiroop
- 1 tl bakpoeder
- 1 el kokosolie
Voor de vulling:
- 500 g kokos kwark of kokosyoghurt
- 3 gelatineblaadjes óf 2 gram agar agar
- 3 el agavesiroop
Voor de topping:
- 1 doosje bevroren passievruchtblokjes
- 2 blaadjes gelatine
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Bedek de bodem van het bakblik met het bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
- Eerst alle droge ingrediënten van de bodem mengen. Meng dan met de rest van de ingrediënten. Druk de bodem in het bakblik en duw even goed aan met een koude lepel. Zet de bodem 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rek.
- Spatel de yoghurt en de agavesiroop door elkaar.
- Laat de gelatine blaadjes weken. Knijp deze uit en verwarm ze in een pannetje met enkele lepels water. Voeg het yoghurtmengsel toe. Ga verder met stap 6.
- Giet het mengsel op de afgekoelde bodem en zet in de koelkast om op te stijven.
- Laat de passievruchtblokjes alvast een beetje ontdooien. Meng ze met de gelatine in een pannetje.
- Giet nu de passievrucht over de kokoslaag en zet in de koelkast. Laat tenminste 2 uur staan, het liefst een hele nacht dan trekken alle smaken lekker in de taart.
Meer glutenvrije ontbijttaartjes? Hier vind je een glutenvrije ontbijttaart met bosbessen en rood fruit!
Ontbijttaart met kwark en perzik
Ben je gek op kwark? Dan is deze echt iets voor jou! Het enige wat je nodig hebt is een spring- of een muffinvorm en wat bakpapier.
Ingrediënten:
- 100 g magere kwark
- 1 ei
- 1 el volkorenmeel
- een nectarine of perzik
- 1 abrikoos
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Bekleed de spring of muffinvorm met bakpapier.
- Snijd de perzik (of nectarine) en de abrikoos in plakjes
- Kluts het eitje in de kom, en voeg hier de kwark en volkorenmeel bij, en roer dit goed door elkaar.
- Giet het mengsel in de vorm en leg hier de stukjes fruit op. Bak het taartje 25 a 30 minuten in de oven. Laat het taartje nog even in de oven als het klaar is, zo voorkom je dat het instort. Wil je tijd besparen? Maak het taartje dan alvast in de avond!
Met deze ontbijttaartjes kom jij de ochtend wel door! Eet smakelijk!