fbpx

De 8 verschillende maanfases: zo maak je er optimaal gebruik van

Vanavond is het volle maan. De maan heeft meer invloed op ons dan we vaak beseffen. Of we ons er nu van bewust zijn of niet, de verschillende fases van de maan beïnvloeden ons gehele leven. Ontdek de acht maanfases en zet de energie van de maan in om met meer passie en plezier te leven.

1 Nieuwe maan

Tijdens nieuwe maan kun je dit hemellichaam niet zien omdat het tussen de zon en de aarde in staat. De nieuwe maan staat voor een nieuw begin. Maak gebruik van deze energie door een intentie te zetten voor de komende maand. Wat wil je manifesteren? Waar wil je naartoe werken en wat wil je bereiken? Schrijf het op voor jezelf of visualiseer het, zodat je er de komende weken op terug kan kijken.

2 Wassende maan

Een dunne zichtbare maansikkel kondigt aan dat het tijd is om de eerste stappen richting je doel te zetten. Omarm je dromen en mediteer tijdens de wassende halve maan over je doelen en verlangens.

3 Eerste kwartier

In deze maanfase is de helft van de maan zichtbaar. Het is nu de beste tijd om daadwerkelijk in actie te komen en eventuele weerstanden te overwinnen. Denk hierbij aan netwerken, afspraken maken, ontwerpen en bestellen.

Stel je plannen eventueel bij of voeg zaken toe zodat ze helemaal aansluiten bij je levensritme en je persoonlijke behoeften.

4 Wassende maan

De omvang van de maan breidt zich uit, zoals een zwangere buik in omvang toeneemt. Deze maanfase is een goede tijd om ideeën te verduidelijken en verfijnen.

De energie van de maan nodigt ons uit om naar binnen te kijken en uit te zoeken wat we in ons leven willen veranderen. Het gaat in deze fase om beoordelen en gevoelens bespreekbaar maken. Als je hierbij gebruik maakt van positieve affirmaties, geeft dat vertrouwen.

5 Volle Maan

De maan is nu helemaal vol en rond. In het licht van de maan kunnen we alles vanuit een helder perspectief zien. Relaties kunnen intenser worden tijdens deze maanfase. Als beide partijen bereid zijn problemen uit het verleden achter zich te laten, kan de relatie groeien.

Volle maan is eveneens een goede tijd om afscheid te nemen van belemmerende gedachten en gewoontes.

6 Afnemende maan

Het licht van de maan begint af te nemen. Tijd om de balans op te maken. Hoe ver ben je gekomen met de intenties die je tijdens de nieuwe maan hebt gesteld? Moet je je intenties herzien? Wees dankbaar voor wat je hebt bereikt. Bijvoorbeeld door een brief te schrijven aan het universum.

7 Laatste Kwartier

De helft van de maan licht op tijdens deze maanfase. Dit is een goede tijd om op te ruimen wat je niet langer dient en de energiecentra in je lijf te herstellen en in balans te brengen. Het is ook een goede tijd om het huis op te ruimen.

Door in deze maanfase te mediteren, kun je je geest een flinke reiniging geven. Net zo goed is dit een goede tijd om in te zetten op gerechtigheid.

8 Afnemende maan

De maan is een dunne sikkel. Dit is een goede periode om te rusten en na te denken. Kijk terug op de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen weken om de lessen te begrijpen die de maan je heeft laten zien. Dan kun je deze lessen inzetten tijdens de volgende maanfase, die alweer op het punt staat om te beginnen.

Over Annemiek

Annemiek leeft graag op een natuurlijke manier en omringt zich met alle schatten van de natuur. Mooie edelstenen, planten, dieren en gezonde voeding zijn zaken waar ze blij van wordt. Als geluksblogger voor zentana.nl schrijft ze over al die onderwerpen waar haar hart en interesse naar uitgaan en die haar gelukkig maken.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF