fbpx

HSP’er en Wendy-expert Lauri over de invloed van de maan

Als hoogsensitief persoon merkt Lauri, founder van One Day Retreat Ibiza en online magazine Nyepi, energieën meer dan anderen. In deze blog heeft ze het over ascentiesymptonen, ze hebben dan ook alles te maken met de stijging van de energie en het verhogen van je trilling. Dit kan komen door de verschillende maanstanden, zoals volle maan of nieuwe maan. Al kun je hier ook ‘last’ van krijgen wanneer jouw eigen frequentie omhoog gaat. Voor de conscious connaisseurs onder ons; ik heb het hier natuurlijk over spiritueel ontwaken.

Ascentiesymptomen versus ascentieverschijnselen

Waarschijnlijk heb je nu het idee dat ascentiesymptomen negatief zijn, maar je kunt het ook ascentieverschijnselen noemen. Net waar jij je prettig bij voelt. Ascentie houdt in dat de trilling wordt verhoogd naar het niveau van licht en liefde. Tijdens dit proces zul je fijne dingen ervaren; zoals meer vertrouwen op je intuïtie (dit is de eerste ingeving die je hebt), meer leven vanuit je hart en je zult je levensdoel ontdekken. Aan de andere kant kan dit proces soms erg eenzaam voelen én kun je last krijgen van de negatievere (fysieke klachten) die bij ascentie horen.

De meest voorkomende ascentiesymptomen

Het kan zo zijn dat je extra gevoelig bent voor de volle maan of juist de nieuwe maan. Observeer je fysieke gestel eens wanneer je last hebt van hoofdpijn, algemene malaise en een verandering in je slaappatroon. In deze kalender kun je precies zien in welke fase de maan zich bevindt. Tijdens de afgelopen Supermaan van 7 mei, heb ik erg veel last gehad van ascentiesymptomen. Ik had me toch een hoofdpijn; alsof ik op de box van Thunderdome in slaap was gevallen. Moodswings waar Tarzan nog een puntje aan kan zuigen en de eenzaamheid van een afgedreven ijsschots. Toen de volle maan weer wat afnam, waren mijn fysieke klachten direct verdwenen. Gelukkig weet ik waar het door komt en hou ik er rekening mee met dingen plannen als het volle- of juist nieuwe maan is.

Deze sensaties kun je ervaren tijdens de verschillende maanstanden

Vooral mensen die hooggevoelig zijn of het spirituele pad ontdekken zullen de veranderende energie van de verschillende maanstanden voelen. Bekende verschijnselen zijn:

Veranderingen in het slaappatroon (vaker wakker worden, niet kunnen inslapen, meer of juist minder slaap nodig hebben).
Extra gevoelig zijn / emotioneler
Sneller geïrriteerd raken
Meer of juist minder energie hebben
Hoofdpijn
Griepachtige verschijnselen, zonder echt ziek te zijn

Bijzonder toch hoeveel invloed dit hemellichaam op ons heeft? Nu je iets meer weet over deze ascentieverschijnselen, kun je ze de volgende keer beter plaatsen.

overprikkedLauri Berkhoudt

Lauri is een dromer, maar maakt ze ook graag waar. Zo is ze twee jaar geleden naar Ibiza verhuisd, waar ze One Day Retreat Ibiza begonnen is met haar vriend. Een platform zoals Nyepi was haar tweede droom en ook deze heeft inmiddels vorm gekregen.

Met Nyepi wil Lau mensen al zo jong mogelijk bewust maken. Zodat ze iets liever voor zichzelf zijn en daarmee ook voor anderen. Ze wou dat ze sommige tools al veel eerder had geweten, daarom deelt ze deze nu graag met jou. Dit doet ze met veel humor en zelfspot. Ze vindt namelijk dat veel ‘spirituele’ mensen zichzelf zo serieus nemen. Ze ontzeggen zichzelf van alles en oordelen stiekem toch ook. Lau oordeelt zo min mogelijk en houdt zichzelf in balans door enerzijds veel te mediteren, de stilte op te zoeken en de natuur in te trekken. Daartegenover staan soms avonden die in de ochtend overgaan, waarbij het zomaar kan zijn dat ze met lamp en al naar beneden valt. Dit alles vormt voor haar een leven in balans. Waarom zou het een het ander uitsluiten?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF