fbpx

11 tips om spiritueler te leven en in je kracht te komen

De eerste voorwaarde om spiritueler te kunnen leven en meer in je kracht te komen: rust. Rust om te ademen, te voelen, bewust te worden. Pas als je ruimte creëert in je leven, komt er ruimte om spiritueel te ontwaken en terug te keren tot jezelf.  

Mediteren in 3 minuten

Door 3 minuten in- en uit te ademen, kom je weer helemaal tot jezelf. Probeer een plek uit te zoeken waar je niet gestoord kan worden. Deze meditatieoefening zorgt ervoor dat je uit je automatische piloot komt.

 1. Sluit je ogen. Richt je aandacht op gedachten die er nu zijn. Je hoeft ze alleen maar op te merken. Misschien merk je ook een stemming of een emotie op. Breid vervolgens je aandacht uit naar het lichaam. Scan je lichaam en wees je bewust van wat je voelt.
 2. Richt nu je volle aandacht op de ademhaling. Focus je op de adembeweging en voel het op en neer gaan van de buik of borstkas terwijl je in- en uitademt.
 3. Breid dan langzaam je aandacht weer uit. Voel je hele lichaam. Merk geluiden om je heen op. Wees je bewust van een emotie of gedachten die er op dit moment zijn.

Mindful wandelen

Mindfulness en wandelen vormen een fijne combinatie. Het geeft ruimte en rust in je hoofd en verfrist je geest. Kies voor een park – als je weinig tijd hebt gebruik je de wandeling om van A naar B te komen. Word je bewust van je ademhaling terwijl je loopt. Voel je voeten op de grond. Merk op hoe ze zich afrollen. Voel ook je benen, je billen, je rug, je buik, je armen. Observeer hoe je jezelf voortbeweegt.

Richt dan je aandacht op alles om je heen. Kleuren, geluiden, het weer. Wat zie je? Wat hoor je? Voel je de zon op je gezicht schijnen? Wat ruik je? Je hoeft er niets van te vinden. Alleen waar te nemen. En iedere keer dat je gedachten afdwalen, breng je je aandacht rustig terug naar de wandeling. Aan het einde kun je weer even kort inchecken bij jezelf. Bijvoorbeeld met behulp van een 3 minutenmeditatie. En vergeet niet om aan het eind van de dag even stil te staan bij het mooiste moment uit jouw wandeling.

11 tip om spiritueler te leven en meer in je kracht te komen

Bewuster en spiritueler leven gaat niet vanzelf, je moet er wel een ‘knop’ voor aanzetten. Door regelmatig te oefenen en tijd te maken voor spiritualteit, gaat dat steeds makkelijker en zul je meer en meer kunnen groeien.

 1. Let it go
  Je hoofd zit vol met gedachten, laat alles los waar je nu aan denkt en ontspan.
 2. Mediteer
  Lukt het nog niet helemaal? Hiernaast zag je al een rijtje met een paar voordelen van meditatie. Naast deze vijf dingen maakt mediteren ook je geest vrij van gedachten.
 3. Wees bewust
  Kom naar het hier en nu, laat de illusie los. Wees je bewust van wat er om je heen gebeurt.
 4. Schrijf het op
  Door op te schrijven wat je voelt en wilt, zul je tot inzicht komen en meer in contact zijn met jezelf.
 5. Trek eropuit in de natuur
  De natuur heeft een helende werking en is de plek om tot rust te komen. Bouw vaste rituelen in je leven in, waardoor je vaker kunt genieten van de stilte van de natuur. Maak voor je werk elke dag een korte wandeling, bezoek nieuwe en mooie plekken in de natuur, ga fietsen.
 6. Vertraag
  Komen er problemen op je weg of maak je iets pijnlijks mee, ren er dan niet voor weg. Vertraag en laat de pijn toe. Je zult merken dat dit je zachter maakt en meer tot jezelf brengt.
 7. Ontcijfer je dromen
  In je dromen zitten veel symbolen en oplossingen verborgen. Speel met je onderbewustzijn door voordat je gaat slapen de vraag waarop je antwoord wilt hebben op te schrijven. Sta er als je wakker wordt bij stil wat je hebt gedroomd en probeer intuïtief de betekenis van de droom voor jezelf te duiden.
 8. Eet gezond
  Zorg niet alleen voor je geest, zorg ook dat je gezond leeft. Je lichaam is je tempel.
 9. Minimaliseer
  Hecht minder waarde aan materie, het is allemaal tijdelijk en dus een illusie. Je bewustzijn blijft voor altijd. Natuurlijk kun je nog genieten van dingen, maar je zult zien dat herinneringen maken belangrijker voor je wordt dan het kopen van die dure tas.
 10. Lees!
  Lees boeken van grote inspirators. Zij kunnen je helpen je gedachten te staven en je inspireren om bepaalde zaken te veranderen in je leven.
 11. Maak tijd
  Volg een keer een retreat, maak tijd voor yogales of volg eens een cursus persoonlijke ontwikkeling; dit kan tegenwoordig ook overal online. Bewust tijd aan jezelf besteden helpt om spiritueel te ontwaken.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF