fbpx

De 10 meest hartverwarmende Corona-initiatieven van deze week

De ingrijpende maatregelen tegen Corona zijn nu een week van kracht. Ondanks deze verschrikkelijke pandemie proberen we positief te blijven. Heel veel mensen bieden steun en hulp aan elkaar in deze moeilijke tijd. Wij zetten de meest hartverwarmende initiatieven van afgelopen week op een rij.

1. #coronahulp

Er is een hashtag #coronahulp ontwikkeld waarmee mensen hulp kunnen aanbieden aan personen die de deur niet uit kunnen dankzij het corona virus. Enkele voorbeelden zijn boodschappen doen voor mensen die ziek zijn, of door ouderdom, of kwetsbaarheid niet zelf hun boodschappen kunnen doen. Andere initiatieven zijn medicijnen halen of de hond uitlaten. Mensen boden deze week massaal hun hulp aan.

2. Klappen voor de zorgsector

Er zijn heel wat mensen die een groot applaus verdienen tijdens de corona-crisis. Zeker en vast de mensen uit de zorgsector. Zij staan op dit moment dag en nacht voor ons klaar. Op dinsdag 17 maart applaudisseerde we massaal om steun te betuigen aan al onze zorghelden.

3. Bloemen voor bejaarden- en ziekenhuizen

De bloemboeketten die zijn overgebleven van de bloemenveilingen zijn uitgedeeld in ziekenhuizen en bejaardentehuizen in heel Nederland. En dat maakt deze plekken nu toch een stuk vrolijker!

4. Zingen voor bejaarden en voor elkaar

Ook de bejaarden in het verpleeghuis in Boxmeer mogen geen bezoek meer ontvangen. Om deze mensen toch een hart onder de riem te steken gaf zangeres Karlijn Nijkamp een contactloos en belangeloos concert voor hun. De bewoners en zorgverleners fleurden helemaal op en genoten ervan met volle teugen.

Op 15 maart zongen de bewoners uit Brabant massaal het lied ‘Brabant’ van Guus Meeuwis tegen de eenzaamheid van het Corona virus. Het initiatief kwam van Jordy Graat en Christel de Laat. Het doel was om de mensen die in isolatie leven toch een goed gevoel te geven en te laten zien dat ze er niet alleen voor staan.

5. Eten voor de voedselbanken

Door de plotselinge sluiting van de horeca hadden heel wat restaurants en cafés grote voorraden eten over. Om verspilling tegen te gaan doneerden ze dit aan de voedselbanken. Bij hun stond de telefoon maandag 16 maart roodgloeiend. Het was een prachtig initiatief van zaken uit de horeca want de voedselbanken kunnen alle donaties goed gebruiken. Mensen die zelf iets willen bijdragen kunnen dat ook doen. Zij worden gevraagd naar de website van de lokale voedselbank te gaan. Daar komen berichten op te staan over welk voedsel er het hardst nodig is.

6. Hulp aan ZZP’ers

De overheid bood hulp aan Zelfstandigen Zonder Personeel. Het kabinet stelde een noodpakket samen om ondernemers die hard getroffen worden door het Corona-virus bij te staan. Maar niet alleen de overheid hielp. Er zijn ook allerlei oproepen om kleine ondernemers samen door deze tijd heen te helpen. Koop cadeaubonnen om later in te wisselen, investeer door online te kopen, koop een gerecht om in te vriezen, vraag geen refund van een theater ticket dat je al hebt gekocht, doneer een diner aan je favoriete restaurant om hun te redden, etc.

7. Oud-zorgmedewerkers terug aan het werk

De zorgsector kan het werk in de ziekenhuizen bijna niet meer aan. Daarom hebben meer dan 7000 oud-medewerkers zich gemeld om bij te springen in de strijd tegen het corona virus. Oud-zorgmedewerkers worden door middel van een speciaal team gekoppeld aan regionale instellingen waar ze het hardst nodig zijn.

8. Solidariteit tonen aan de (over)buren

De bewoners die tegenover het OLVG oost ziekenhuis wonen, maakten een groot spandoek voor het zorgpersoneel om hen te bedanken en een hart onder de riem te steken. Voor de bewoners was het een kleine moeite, maar voor het zorgpersoneel was het een grote steun. Denk eens na wie er tegenover jou woont en wat jij voor hun kan doen.

9. Leer hoe je een film schrijft

Scenarist Willem Bosch schreef mee aan films als Van God Los, Feuten, Penoza en de nieuwe serie Hoogvliegers. Hij geeft les op de filmacademie en wil zijn kennis graag delen met mensen die op dit moment thuis zitten. Hij heeft de lessen die hij normaal gezien op de academie geeft samengevat in verschillende videolessen. Elke ochtend post hij een korte video, zodat jij aan het einde van de reeks je eigen filmscript kan schrijven. Hij hoopt daarmee mensen creatief bezig te houden.

10. Corona Home Work-out dankzij online sportlessen

Verschillende sportbedrijven proberen hun leden fit te houden door online sport of yoga lessen te voorzien. Sporten kan een grote uitlaatklep zijn en zeker in deze stressvolle tijden. Sportstudio 79 uit Amsterdam vindt dat gezondheid boven alles gaat. Daarom organiseren zij nu online sportlessen op YouTube. Het is de eerste keer dat zij dit doen, net als Equal Yoga dat eveneens begonnen is met online yoga lessen.

Ook bekende Nederlanders tonen initiatief

1. Muziek heeft altijd al de magie gehad om mensen samen te brengen. De zangeres Trijntje Oosterhuis gebruikt haar stem om mensen in deze tijd een hart onder de riem te steken. Elke avond om 21:30 uur brengt ze live vanuit haar huiskamers muzikale verzoeken op haar Instagram account voor iedereen die nu door een moeilijke periode gaat.

https://www.instagram.com/tv/B9zuMwBljXE/?igshid=1tdwytm5eig92

 

2. Freek Vonk wilt ook graag een handje helpen door de thuiswerkende ouders te hulp te schieten. De scholen zijn gesloten maar niet alle ouders kunnen van thuis uit werken. Freek Vonk is een tv-bioloog en heeft een YouTube-serie ontwikkeld waardoor kinderen die thuis zitten toch bezig blijven. Hij is in zijn video’s te zien als Meester Freek en probeert kinderen op een educatieve manier bezig houden.

 

3. De popmuzikant Alain Clark schreef dan weer het lied ‘Deze is voor jou’ op verzoek van Bart Radio 2. Het lied is gericht aan al de helden die op dit moment voor ons klaar staan. Dat zijn niet alleen de mensen in de zorgsector maar ook de mensen die ervoor zorgen dat we onze boodschappen kunnen blijven doen, die onze straten schoon houden, onze kinderen dingen blijven aanleren en ervoor zorgen dat alle nodige spullen van A naar B geraken. “Wat schijnt er in één keer een helder licht op de plekken van onze samenleving die zo essentieel zijn. Jij weet wie je bent, deze is voor jou”.

https://www.instagram.com/p/B964W-wFDaG/?igshid=2qpxx7nt1fyx

 

4. Maar ook onze Wendy van Dijk bedacht iets leuks. Speciaal voor alle mensen die thuiszitten deelt ze regelmatig een yoga sessie die je van thuis uit gemakkelijk mee kan doen! Op deze manier blijf je fit en verzorg je je immuunsysteem.

https://www.instagram.com/p/B97GkzehWmN/

 

Lees ook:

Hoe overleeft mijn relatie de Corona-crisis?

9 x zo help jij je kinderen in Corona-tijd met homeschooling

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF