fbpx

Cultuurliefhebber? Dan past deze fietsroute goed bij jou!

Ben jij een cultuurliefhebber en houd je ook nog eens van fietsen? Dan hebben wij goed nieuws! Samen met Batavus en route.nl hebben wij leuke thema fietsroutes bedacht. Cultuur is een van deze leuke fietsroute thema’s. Vind je het leuk om wat van je omgeving te zien en bezoek je in je vrije tijd graag een museum? Dan is deze route misschien wel wat voor jou!

Cultuur

Bij een culturele fietsroute zie je echt iets van de omgeving en de historische elementen. Een van onze favoriete cultuurroutes is de ‘Van koe tot kaas’ route. In totaal fiets je 55 kilometer waar je gemiddeld genomen 3 uur en een kwartier over doet. De route beslaat Zuid-Holland, in en rondom de polders van Gouda. De plek waar de wereldberoemde karakteristieke Goudse kaas al eeuwenlang verhandeld wordt. Natuurliefhebbers en vogelaars kunnen op diverse punten op de route een stukje omrijden om te genieten van de weidenatuur en de vele vogels die er te vinden zijn. Verder fiets je langs dorpjes als Stolwijk, Ouderkerk aan den IJssel en langs de historische stad Gouda. Proef onderweg van de gastvrijheid van de ondernemers: koop kaas en andere producten bij de boer of maak kennis met de streekgerechten in een van de gezellige restaurantjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker gerecht met ‘Goudse Boerenkaas’?

WENDY heeft samen met Batavus en route.nl vier leuke thema routes voor je bedacht: Cultuur, Happy & Healthy, Family en Fun & Food. Iedere route heeft z’n eigen hoogtepunten. Welke route past het best bij jou? Check het hier!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF