fbpx

Columniste Sylvia Geersen: ‘Mijn nieuwe grote droom is dat ik samen met Joris alle eilanden af kan gaan’

Op een eiland heb je eigenlijk niks nodig, vindt Sylvia Geersen. Met alleen liefde en pracht om zich heen is ze het gelukkigst. Haar nieuwe vriend Joris is gelukkig ook een eilandhopper; Sylvia droomt er dan ook van om samen met hem alle eilanden af te gaan.

Liefde voor de natuur is me met de paplepel ingegoten. Het zit er dan ook al van kleins af aan in bij mij. Buitenspelen, boomhutten bouwen, haarkransjes maken van witte madeliefjes. En ook Op een onbewoond eiland van Kinderen voor Kinderen klonk me altijd al als muziek in de oren: ‘Op een onbewoond eiland, loopt niemand voor je neus.’ Het is eigenlijk het eerste waar ik aan denk als ik aan een eiland denk.

Paradijs

Als klein meisje droomde ik ervan: ik zag mezelf al op een wit strand, onder de palmbomen en drinkend uit een kokosnoot. Ik zag het helemaal voor me! Die droom kwam uit toen ik een boeking kreeg voor een modellenklus op de Seychellen, een groep eilanden aan de oostkust van Afrika, in de Indische oceaan, ten noorden van Madagaskar. Alsof ik in mijn eigen screensaver terecht was gekomen. Ik kon bijna niet geloven dat het allemaal echt was, dat het bestond. Zo prachtig. Even helemaal terug naar de oorsprong van de aarde. Met recht een paradijs! En het klopte, hoor: er loopt daar niemand voor je neus. Prachtige witte stranden, glashelder en azuurblauw water en ’s nachts een sterrenhemel die mijn begrip te boven ging, zo mooi. Ik ben er zo’n tien dagen geweest. Een reis om nooit meer te vergeten, echt een aanrader.

Ik heb nooit een eilandliefde gehad, maar was wel verliefd op het leven daar. Zo veel rust en alleen maar genieten. Niemand die er haast heeft en je doet alles dus heerlijk op je gemakje. Het perfecte leven.

Stralen

Op de een of andere manier doen de natuur en de zon iets met het menselijk lichaam. Iedereen die van vakantie terugkomt, straalt. Wat moet het dan ook heerlijk zijn om op zo’n eiland te worden geboren en er te wonen. Je hebt er eigenlijk niks nodig. Alleen liefde en alle pracht om je heen, en je bent gelukkig. Hoe zouden die eilandbewoners het leven hier vinden… Ik denk niet dat ze het aan zouden kunnen: altijd maar op die telefoon zitten, altijd maar haast hebben.

Eilandhoppen

Er zijn nog meer mooie eilanden, Ibiza bijvoorbeeld. Een stuk dichter bij huis en met zo’n fijn hippiegevoel. Ook daar kun je genieten van de ongerepte natuur, maar het jetsetleven met alle feesten is er ook mogelijk. De eerste keer kwam ik er met een privéjet vanuit Londen, met een dj die op tournee was en goede vrienden van mij. Heel bijzonder om mee te maken: twee dagen genieten en werken, en weer terug naar Nederland. Het liefst zou ik alle mooie eilanden ter wereld bezoeken. Mijn geluk is nu dan ook dat mijn vriend Joris vaart op Sint-Maarten, Saint Barth en Anguilla, en dus een echte eilandhopper is. Terwijl ik deze column schrijf, droom ik al weg, maar dan op mijn eigen eiland aan de keukentafel. Mijn nieuwe grote droom is dat ik samen met Joris alle eilanden af kan gaan en samen kan genieten van de zonsopgang en zonsondergang. Altijd blijven dromen, want misschien komen je dromen wel uit. Op naar een heerlijke zomer met heel veel zon en ik hoop dat mijn agenda het toelaat om nog een eilandje mee te pakken!

Over Sylvia

Nadat ze meedeed aan Holland’s Next Top Model werkte Sylvia Geersen als model en was ze te zien in verschillende televisieprogramma’s, zoals onlangs De Bachelorette. Sylvia leeft intens en schrijft daar graag over.

Zomerspecial van WENDY

De nieuwe extra dikke zomerspecial van WENDY met als thema ‘Zomer op een eiland‘ ligt nu in de winkel.  Een feestje om te maken en een feest om te lezen! We waren op de mooiste Nederlandse eilanden voor eilandinterviews met Noortje Herlaar, Edsilia Rombley en Tooske Ragas, reisden af naar Mallorca om binnenkijkers te maken bij Michael en Cindy Pilarczyk en drie andere Nederlanders die op Mallorca wonen en verzamelden de beste eilandtips voor de mooiste eilanden, met onder andere tips voor Curaçao, Kos en Bonaire. Natuurlijk ontbreekt ook Wendy’s lievelingseiland Ibiza niet in dit zomernummer. Daarbij geven we een gratis cursus Spaans weg zodat je deze zomer uit de voeten kunt op je Spaanse eiland, schreef bestsellerauteur Marion Pauw een zinderend zomerverhaal over seks na je vijftigste en vind je in dit nummer de grote zomerhoroscoop. Je koopt de nieuwe zomerspecial van WENDY vanaf nu in de winkel of in onze online shop.



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.



 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF