fbpx

Column. Sylvia Geersen probeert goed voor haar lichaam en geest te zorgen: ‘Balans houden is de uitdaging’

Sylvia Geersen doet alles voor 100 procent; het is alles of niets bij haar. Dus schiet ze soms door in haar gezonde leefstijl en krijgt ze weer een terugval. Mediteren helpt haar om de balans te houden.

Its al in the mind! Je bent wat je zegt, denkt en zelf gelooft! Fit zijn is niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Discipline heb je nodig om fit te worden en te blijven. Goede voeding voor je lijf is heel belangrijk maar vergeet niet dat goede voeding voor het brein de key is tot alles.

Ik kan natuurlijk een heel verhaal vertellen dat ik altijd gezond eet en dagelijks in de sportschool sta met mijn eigen personal trainer en dat ik uren de tijd heb om uitgebreid te koken en maaltijden voor te bereiden voor de hele week …maar dat is natuurlijk niet altijd zo. Mijn overvolle agenda zorgt er ook vaak voor dat ik minder goed voor mijzelf zorg.

Alles of niets

En het ging zo goed, iedere dag vroeg opstaan. Mijn dag beginnen met eerst een glas water en dan hup de sportschool in! Daarna de meest gezonde voeding: groentesapjes. Alles wat maar gezond is neem ik tot mij! Als ik iets doe dan doe ik het ook voor de volle 100 %. Het is altijd alles of niets bij mij!! Een goede eigenschap, maar het heeft ook zijn minder leuke kanten. Het put mij soms ook echt uit omdat ik dan zo mega enthousiast ben en dan voel ik me zo goed en vrolijk. Het liefst zou ik dan twee keer per dag naar de sportschool gaan en twee liter groentesap per dag drinken. Maar daarnaast heb ik ook nog mijn werk. Soms wordt het mij dan ook even te veel. Dan raak ik uitgeput en stop ik weer met sporten. Het gaat toch altijd in fasen bij mij. Al mijn goede voornemens schieten er dan weer bij in. Het is dan de uitdaging om daar weer uit te komen en opnieuw te beginnen.

And again Day 1 

En we beginnen weer opnieuw. Want ik voel mij toch het allerbeste en gelukkigst als ik vroeg opsta, mijn groentesapjes drink en voldoende water, groentes en salades eet. Alle kleuren van de regenboog probeer ik altijd te eten. Leuk weetje; dan krijg je werkelijk alle vitamines binnen die jouw lijf nodig heeft. Ik heb echt gemerkt dat als ik de balans voor mezelf heb om alles gedoseerd te doen en  de tijd neem om goed voor mijzelf te zorgen en ook voldoende rust neem ik veel beter in mijn vel zit. Dat is iets wat ik echt nog moest leren. Doseren! Ik kan dan ook veel makkelijk omgaan met werkdruk en stress.  Ik heb dan veel meer zin in alles en ben heel erg gemotiveerd om van alles een succes te maken. 

Voordat ik aan de bachelorette begon had ik mezelf voorgenomen dat ik dit wilde doen maar dan wel als de allerbeste versie van mijzelf.  Hierdoor kon ik de motivatie opbrengen voor de ohhh zo belangrijke regels. RUST, REINHEID, REGELMAAT, DOSERING 

Een strak schema waarin ik elke dag super vroeg opstond, veel sapjes dronk, alles lopend en op de fiets deed en ik daarnaast ook nog eens tijd had om te werken.  Het kan dus wel dacht ik.  Ik hield vol en bereikte mijn doel in enkele weken. Fit, vrolijk en gezond. Dat is mij alles waard! Onwijs veel geleerd in mijn leven en iedere dag leer ik weer nieuwe dingen. Het leven is één grote leerschool, een reis die je maakt. In mijn levensreis had ik heel veel bagage verzameld.

Weet je wat ik heb gedaan?! Die bagage die ik niet meer nodig had heb ik weg gegooid. Zodat er weer plek is voor mezelf om iedere dag weer te proberen het goede te doen en wijzer te worden.

Mindfulness 

Mindfulness is het bewust zijn van de huidige ervaring in het hier en in het nu zonder te oordelen. Begrijp je ‘m nog? Dat is dus waarom ik mediteer. Heel belangrijk voor me, want je kunt tegenwoordig door zoveel misleid worden en mediteren maakt me bewust. Als ik bijvoorbeeld een tv-programma kijk probeer ik dat te doen zonder oordeel. Laat je niet misleiden door een fragment dat je van een ander ziet want je kent het leven en het verhaal van een ander niet. Dat is mijn eigen quote trouwens.

Daar ben ik op gekomen omdat er zoveel mindfulness is. Aan het verleden kan niemand meer iets doen, en we weten ook niet wat de toekomst brengt. Het nu!! Daar gaat ’t over, piekeren is geen meditatie. In het nu leven is je geen zorgen maken over morgen, en fitheid moet ook niet overdreven worden. Het leven is ook gezelligheid met familie, en sociale omgang met vrienden, genieten van de band die je onderling hebt en lachen, daar word je ook fit van. Dankbaar zijn dat je lichaam het doet, dat je zintuigen het doen, het genieten van mooie muziek, en goede gedachten hebben, want het is nog steeds zo dat je gedachten het lichaam aansturen. We zitten ingenieus in elkaar, en we proberen alles in het leven te proppen. Maar hoe fijn het ook is om fit te zijn en goed mindfull bezig te zijn, een grote zak chips en af en toe een drankje houdt wel de balans er in.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF