fbpx

Cindy Koeman verzorgt tijdens de retreats de Flow-sessies: ‘Zie het als een diepe massage voor je lichaam en mind’

Je kunt Cindy kennen als de partner van de bekende mindsetcoach Michael Pilarczyk; samen runnen ze de Mastermind Academy. De Flow-methode die ze ontwikkelde is een inner-work-out waarbij ze technieken van breathwork, dans, meditatie, visualisatie, pilates en technieken uit de lichaamsgerichte therapie gebruikt. Veel spanningen slaan we op in ons lichaam en een Flow-sessie kan een emotionele ontlading geven.

Hoe is de passie voor jouw expertise ontstaan?

Mijn passie voor beweging ontstond al op jonge leeftijd. Als kind was ik altijd al aan het dansen en sporten. Naarmate ik ouder werd, groeide mijn interesse in de werking van de mind en de invloed ervan op het lichaam. Deze passie leidde me naar het ontwikkelen van The Flow, waarbij ik mijn achtergrond in sport, dans en mindfulness combineer.

Welke persoonlijke uitdaging heb je ervaren in jouw leven, en hoe heb je deze uiteindelijk overwonnen?

Een van mijn grootste persoonlijke uitdagingen was om mijn eigen balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. Door het hebben van verschillende ondernemingen neigde ik soms naar overbelasting. Door middel van meditatie, ademwerk en beweging heb ik geleerd om beter naar mijn lichaam te luisteren en de juiste balans te vinden, waardoor ik meer rust en harmonie heb gevonden in mijn leven.

Oprah Winfrey spreekt vaak over een ‘aha-moment’, een moment van plotselinge inspiratie, inzicht, herkenning of begrip. Zou je zo’n betekenisvol moment met ons willen delen?

Een van mijn ‘aha-momenten’ was toen ik besefte hoe krachtig de combinatie van ademhaling, beweging en meditatie kan zijn voor je lichaam en geest. Dit was tijdens de lock-down periode van Covid. Dit inzicht inspireerde me om The Flow te creëren en anderen te helpen dezelfde helende kracht te ervaren die ik zelf had ontdekt.

Wat doe je tijdens de retraites/ welke handvatten wil je meegeven?

Tijdens de retraites begeleid ik deelnemers door een reeks bewegings- en ademoefeningen en een meditatiesessie. Ik bied handvatten voor deelnemers om dieper in contact te komen met zichzelf, spanning los te laten en innerlijke rust te vinden te midden van de hectiek van het dagelijks leven. Vaak ervaren deelnemers na afloop een diepe rust en ontspanning die ze niet eerder zo hebben ervaren. Zie het als een diepe massage voor je lichaam en mind.

Wat maakt onze retraites speciaal in jouw ogen?

De combinatie van de verschillende gast-sprekers en teachers. Denk daarbij aan het heerlijke eten en de prachtige omgeving met gelijkgestemde.

Wat hoop je dat deelnemers zullen meenemen als inzicht na het bijwonen van jouw sessie in het bijzonder en de retraite?

Ik hoop dat deelnemers na het bijwonen van mijn sessies en de retraite een dieper bewustzijn hebben ontwikkeld van zichzelf, hun lichaam en hun geest. Ik hoop dat ze innerlijke rust hebben gevonden, spanning hebben losgelaten en tools hebben gekregen om hun welzijn te ondersteunen in hun dagelijks leven.

Welke tips heb je voor vrouwen die overwegen deel te nemen aan de Wendy-retraite, met name voor degenen die nog twijfels hebben of het wel echt een impact op hun leven kan hebben?

Mijn advies voor vrouwen die twijfelen over deelname aan de Wendy-retraite is om zich open te stellen voor de ervaring en zichzelf de kans te geven om te groeien en te transformeren. De retraite biedt een veilige en ondersteunende omgeving om diepgaand werk te verrichten aan zichzelf, en zelfs de kleinste stappen kunnen een enorme impact hebben op hun leven.

Als je één levensles aan mensen zou mogen meegeven, wat zou dat dan zijn?

Als ik één waardevolle levensles zou moeten delen, dan zou het zijn om te onthouden dat het leven een avontuur is. Sta open voor nieuwe ervaringen, omarm veranderingen en wees niet te streng voor jezelf als dingen niet altijd gaan zoals gepland. Blijf nieuwsgierig, blijf leren en geniet van de reis! Dans met het leven.

Volg deze link voor meer informatie over de retreats.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF