fbpx

Charlotte Labee over Het Mooiste Meisje van de Klas

Morgenavond is onze brein- en Wendy-expert Charlotte Labee te zien in de eerste aflevering van Het Mooiste Meisje van de Klas van dit seizoen. Voor deze aflevering reisde Charlotte samen met Jaap Jongbloed naar Ibiza, waar een groot deel van haar leven zich afspeelde en waar ze ook diepe downs meemaakte. Voor wendyonline schrijft ze daarom dit keer geen inhoudelijke blog, maar vertelt ze over haar eigen interessante leven.

Ooit dacht ik: wat zou het te gek zijn als er over mij een uitzending van het Mooiste Meisje van de Klas werd gemaakt. Twintig jaar later werd deze wens waarheid. Ik werd benaderd door de redactie van het Mooiste Meisje dat al meer dan tien jaar een hit is op Avro Tros, en dat gaat over vrouwen die veel ups en downs hebben meegemaakt in hun leven. Of ik mee wilde doen? Dat wilde ik wel, en vorig jaar mei vertrokken we met de crew van het Mooiste Meisje van de Klas en Jaap Jongbloed naar Ibiza, waar een groot gedeelte van mijn verhaal zich altijd heeft afgespeeld.

Een verlamming door stress

Na baarmoederhalskanker, de geboorte van ons zoontje Sky, ons huis wat kort na de bevalling afbrandde, het faillissement van mijn bedrijf en een intens heftige burn-out, kwam ik in een verlamming terecht. Ik belandde in het ziekenhuis op Ibiza en daar werd geconstateerd dat mijn nervus vagus, de hoofdzenuw die loopt vanuit het brein naar je hele lichaam, op 4 plekken chronisch was beschadigd. Als ik op de manier waarop ik leefde door zou leven, zou ik snel in een rolstoel belanden. Ik was toen 30 jaar oud. Op, uitgeput, ik had mezelf ziek gemaakt en moest mezelf ook weer beter maken.

Daar begon mijn persoonlijke reis naar wie ik eigenlijk ben als mens, dat was een hele ervaring, met veel intense periodes. Deze hele reis, de ervaringen en de tegenslagen, is in 45 minuten vastgelegd in de allereerste aflevering van dit seizoen. Het waren bijzondere dagen met de crew. We hebben mooie momenten meegemaakt, intens gelachen maar ook intens gehuild. Dat was niet mijn voornemen. Ik had me voorgenomen sterk te blijven, maar door de intense gesprekken – eerste vriendjes, het gezin waar ik uitkom, mijn pubertijd, mijn ondernemersdrang, de bewijsdrang, reizen over de wereld, wonen op ibiza, een kledingmerk uitbrengen, daarmee falen, alles kwijtraken, zelf intens ziek zijn en daar weer bovenop komen, kwam alles weer voorbij. Vier dagen lang ben ik geinterviewd op de voor mij meest bijzondere plekken van het eiland, waar ik goede momenten heb gekend, maar ook intens slechte momenten heb beleefd.

Anderen inspireren

Vaak vragen mensen of ik het niet lastig vind om mijn verhaal elke keer te delen. Ik ervaar dat niet zo, ik vind het fijn om de leermomenten die ik zelf heb opgedaan te kunnen delen met andere mensen, om mensen ervoor te behoeden wat mij overkwam. Alle ervaringen in het leven brengen je alleen maar meer stabiliteit, misschien niet op dat moment zelf, maar later word je er als mens alleen maar beter van. Zo zie ik dat ook met mijn persoonlijke tegenslagen, een kadootje achteraf, waardoor ik echt mijn weg naar en met mezelf heb gevonden. Een ware missie, passie en visie heb gevonden waardoor ik doe wat ik doe. Inmiddels heb ik 2 boeken geschreven. Brain Balance, mijn eerste boek waarin ik mijn learnings deel, tips deel maar ook mijn persoonlijke verhaal,  was binnen een paar weken al een bestseller. Mijn tweede boek komt 20 augustus in de winkels, Brain Food, voeding voor gezonde hersenen. Daarnaast geef ik trainingen en lezingen over de werking van ons brein, vanuit de neurowetenschappen en de orthomoleculaire geneeskunde neem ik mensen mee op reis naar een fit en goed werkend brein. Ik geloof erin dat met het aansturen van je hersenen, het goed verzorgen van je hersenen, je lijf goed kan functioneren, je beter in je vel zit en meer geluk kunt ervaren. Dat wens ik iedereen!

Op de vier dagen op Ibiza kijk ik met warme gevoelens en herinneringen terug, het 91 e Mooiste Meisje van de Klas en de jongste ooit die ze geportretteerd hebben. Maandag 22 juni is het dan zo ver, om 21:20 wordt de aflevering over mijn leven uitgezonden op Avro Tros.

Ben heel benieuwd wat je vindt van de aflevering.

 

Meer lezen van Charlotte:

Moe wakker worden, hoe komt het en wat kun je eraan doen?

5 tips voor meer mentale & fysieke weerstand van Charlotte Labee

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF