fbpx

Celine Huijsmans over haar deelname aan Dancing On Ice

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover: het begin van Dancing On Ice. Helaas kregen Roy Donders en Celine Huijsmans negatief commentaar van de jury. Gelukkig hoefde niemand de show te verlaten en gingen alle kandidaten door naar de volgende ronde. Wij interviewden Celine over de voorbereiding op dit ijsspektakel: ‘Het doel is natuurlijk om te winnen, want ik ben in it to win it!’

Waarom doe je mee aan dancing on ice?

‘Ik doe mee aan Dancing On Ice, omdat ik al een heleboel winters wil leren schaatsen. Ik houd heel erg van kou en ook om op een ijsbaan te staan, maar ik kon nog niet goed schaatsen. Vooruit schaatsen lukte nog wel, maar daar bleef het bij. Privélessen neem je niet zo snel, maar toen ik hoorde van dit programma dacht ik: dit is mijn kans. Ik heb deze kans gegrepen en ben er vol voor gegaan. Door keihard te trainen ben ik nu veel beter en dat vind ik zo ontzettend leuk.’

Heb je jezelf opgegeven?

‘Ze hebben mij benaderd en al snel moest ik een nul-meting doen. Dit hield in dat ik moest laten zien wat ik in huis had op het ijs – bijna niets, dus – en werd ik door een jury beoordeeld. Kortom; een mogelijke ticket naar dit programma. Verrassend genoeg kreeg ik te horen dat ik de nul-meting gehaald had. Hier begon mijn Dancing On Ice-avontuur.’

Heb je een bepaald doel gesteld voor jezelf voordat je meedeed?

‘Ik evalueer per week wat ik leer en hoe het gaat. Als ik dan iets gehaald heb denk ik; die kan ik afstrepen. Ik kan ook wel meer dan dat ik had gedacht, hoor. Het doel is natuurlijk om te winnen, want ik ben in it to win it!’

Wie is je grootste steun?

‘Mijn partner Allen. Hij sleept me er doorheen als ik het niet meer zie zitten. Dat doet hij door mij tips en tricks te geven, mij te helpen en door samen met mij terug te kijken naar de trainingen. Toen er een bepaald pasje de hele tijd niet lukte zei Allen: “We laten het voor vandaag even gaan en dan zien we morgen wel verder.” En de volgende dag lukte het ook ineens. Daarom doe ik gewoon wat hij zegt, want uiteindelijk komt het altijd goed.’

Celine en Allen

Hoe was je conditie voor de trainingen?

‘Niet zo goed, maar nu ren ik zonder moeite vier trappen op. Als ik hiervoor een trap opliep, dan was ik helemaal buiten adem. Dat is gelukkig stukken vooruitgegaan. Ook heb ik meer kracht in mijn armen.’

Heb je nu een ander eetpatroon?

‘Ik eet meer. Dat komt omdat je veel verbrandt op het ijs. Ik heb continu trek en ’s avonds als ik thuiskom denk ik: wat zal ik eens gaan eten? Ik moet natuurlijk nog wel in zo’n klein schaatspakje passen, dus ik probeer er toch zo veel mogelijk op te letten.’

Hoe ziet je training eruit?

‘Ik train elke dag twee tot drie uur. De ene keer train ik met een trainer en de andere keer krijg ik de tijd om zelfstandig te trainen. Een hele goede work-out, dus. Naast de trainingen op het ijs, trainen we ook off-ice. Hier doen we bijvoorbeeld rekoefeningen en oefenen we de liften. Sommige oefeningen zijn namelijk erg riskant om de eerste paar keren op het ijs te doen. Het is belangrijk dat we deze eerst off-ice goed beheersen. Naarmate Allen en ik verder komen in het programma, moeten we steeds langer en harder trainen.’

Wat was je grootste hoogtepunt tijdens de trainingen?

‘In de eerste show deed ik een hele mooie lift met meerdere mensen en dat is mijn grootste hoogtepunt tot nu toe. De eerste keer dat ik dit hoorde dacht ik: waar ben ik aan begonnen? Later kwam ik erachter dat je eigenlijk helemaal niet door hebt wat er eigenlijk gebeurt tijdens zo’n lift. Binnen een seconde ben je opeens in de lucht en dan denk je: huh, heb ik dit echt gedaan? Dat is heel tof.’

Lees hier het interview met Juvat en Charly over Dancing On Ice!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF