fbpx

Recept: Broccolipizza met pesto, tomaten en olijven

Pizza, wie is er niet gek op? Helaas niet zo gezond, maar wat dacht je van deze broccolipizza met pesto, tomaten en olijven van VYTAL. Zo geniet je van je favoriete comfort food en krijg je toch een flinke portie groente binnen. Een echte healthy pleasure!

Zo maak je de pizza:

Bereidingstijd: 45 minuten

Aantal calorieën: 576

Ingrediënten:

  • 400 gram broccoli
  • 50 gram spinazie
  • 1 tomaat
  • ½ rode ui
  • 5 zwarte olijven
  • 1 ei
  • 25 gram ongezouten cashewnoten
  • 10 gram pijnboompitten
  • ½ teen knoflook
  • 7 gram verse basilicum
  • ½ el citroensap
  • ½ el Italiaanse kruiden
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en maal fijn in een keukenmachine.
  3. Doe de verkruimelde broccoli in een kom en voeg het ei, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Kneed tot een deeg.
  4. Maak een bol van het deeg en rol uit tot een platte pizzabodem. Doe dit tussen 2 vellen bakpapier om plakken tegen te gaan.
  5. Bak de pizzabodem voor 25 tot 30 minuten in de oven.
  6. Maak ondertussen de pesto; doe de spinazie, cashewnoten, knoflook, basilicum, citroensap en beetje olie in een keukenmachine of blender en pureer tot een gladde pesto. Voeg naar smaak een snuf zout of nog wat extra citroensap toe.
  7. Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd ook de olijven in ringen. Was de tomaat en snijd in plakjes.
  8. Haal de pizzabodem uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
  9. Smeer de pesto uit over de pizzabodem en beleg met de tomaat, ui, olijven, pijnboompitten.
  10. Besprenkel met nog wat olijfolie en strooi er naar smaak nog wat peper en zout overheen. Garneer eventueel met wat extra basilicum.

Ben je op zoek naar meer lekkere recepten of een persoonlijk voedingsschema wat elke dag automatisch voor je wordt klaargezet? Kijk op @vytal.nlwww.vytal.nl of download VYTAL in je app store!

Meer recepten van VYTAL:

Recept: Falafel-hummus wrap



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF