fbpx

Brain Balance expert Charlotte Labee organiseert Nationale Breindag: ‘We moeten beter voor onszelf en ons brein zorgen!’

Meer dan ooit kampen mensen met disbalans in hun brein. Het aantal brein gerelateerde ziekten zoals stress, overgewicht, burn-out, depressie en dementie blijft maar toenemen en is hoger dan ooit. Charlotte vertelt: ‘Een belangrijke oorzaak daarvan is levensstijl. Denk bijvoorbeeld aan te veel stress, stilzitten, schermtijd, junkfood en te weinig slaap, ontspanning, beweging en gezonde voeding.’  1 op de 4 Nederlanders heeft momenteel te maken met een brein wat in disbalans is.

Eén op de vijf Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met een depressie en méér dan 50% van de Nederlanders heeft te maken met burn-outklachten. Ruim 62% van de Nederlanders slaapt slecht en 85% van de millennials voelt zich op dit moment depressief. De cijfers zijn nog nooit zo schrijnend geweest en de huidige tijd maakt het er helaas niet beter op. De huidige onderzoeken laten zien dat ruim 80% van de jongeren tegenwoordig kampt met burn-out klachten. Het is nu harder dan ooit nodig onze mentale gezondheid te verbeteren. En dat kunnen we doen door breinkennis te verspreiden en goed voor onze hersenen te zorgen.

Nationale Breindag

Daarom luidt Charlotte nu de noodklok en roept ze 20 maart uit tot Nationale Breindag, de dag waarop het belang van meer kennis over het brein centraal staat.

Laten we met z’n allen zorgen voor verandering, het is nu harder dan ooit nodig onze mentale gezondheid te verbeteren. En dat kunnen we doen door breinkennis te verspreiden en goed voor onze hersenen te zorgen, waardoor mentale ziektebeelden, disbalans, stress en ongezondheid verminderen. Want door de bewustwording en kennis van het brein te vergroten kunnen we bewust aan de slag gaan met onze levensstijl.

Instagram Live Sessies

Een goed begin is het halve werk, daarom geeft Charlotte op Nationale Breindag meerdere Instagram Live Sessies. Tijdens deze shows gaat Charlotte in gesprek met diverse experts, topsporters, influencers, BN-ers en ervaringsdeskundigen en geven zij tips over het verbeteren van je eigen breinkennis. Aandacht voor ons eigen brein creëert namelijk meer balans in onze maatschappij.

De Line-up:

 • 10.00 uur Giel Beelen: Tips voor balans in je leven
 • 11.00 uur Charlotte Labee: Alles over Brain Food en live koken.
 • 12.00 uur Isa Hoes: Wat doet de overgang voor je brein?
 • 13.00 uur Richard de Leth: Het belang van de leefstijl keuzes die je maakt en hoe dit mentale disbalans beïnvloedt.
 • 13.30 uur Mark Tuitert: Hoe bereik je de top met je mindset?
 • 14.00 uur Mischa Selis: Wat stress doet voor onze hersenen en daaruit voortvloeiend ziektebeelden en mentale disbalans.
 • 14.30 uur Nicolette Kluijver: Wat ernstig ziek zijn betekent voor je mentale balans.
 • 15.00 uur Marcia Goddard: Programmering van het brein.
 • 16.00 uur Thijs Launspach: Het belang van mentale gezondheid. 
 • 17.00 uur Anouk Smulders: Selfcare.
 • 19.30 uur Renee Vervoorn: Het puberbrein: hoe ermee om te gaan?
 • 20.30 uur Mark Schadenberg: 5 slaaptips.

Teken de petitie!

De Nationale Breindag hangt samen met de Brain Balance-petitie. Er zijn zoveel mogelijk handtekeningen nodig om de bewustwording en kennis van het belang van goed zorgen voor ons brein te vergroten. Dit zal worden ingediend bij de diverse ministeries. Dus teken de petitie, en support het doel breinkennis en balans voor iedereen.

Over Charlotte

ontspanning voor je brein

Charlotte Labee is Brain Balance expert, trainer en spreker over de werking van ons menselijk brein. Zij schreef 5 boeken, waaronder; Bestseller Brain Balance en Brain Food. Ook is zij oprichter van het eerste hersen inspiratie en kennisplatform ter wereld: Yourbrainbalance.com. Brain Balance staat centraal voor de holistische kijk op de werking van ons brein. Daar hebben veel verschillende factoren invloed op, denk aan de volgende peilers; de ontwikkeling van het kinderbrein, slaap, Brain Food, beweging, ontspanning, stress, breinkennis. Al deze peilers bij elkaar vormen Brain Balance. Na verschillende tegenslagen in het leven is zij zich gaan verdiepen in de neurowetenschappen en orthomoleculaire geneeskunde, wat zij bereikbaar maakt met Brain Balance voor iedereen die geïnteresseerd is in de werking van zijn of haar eigen brein.

Wil je meer weten over de werking van ons brein? Lees hier meer artikelen van ons breinexpert Charlotte Labee.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF