fbpx

Bo helpt met haar wandelspeeddates singles in coronatijd: ‘Het vinden van mijn soulmate was voor mij ook een ontdekkingsreis’

Bo Vrinten (48) is Matchmaker en Singlecoach. Ze besloot vorig jaar wandelspeeddates te organiseren voor singles die elkaar ook in coronatijd willen ontmoeten. Bo weet uit ervaring dat het vinden van de liefde een ware zoektocht kan zijn; naar je soulmate, maar ook naar jezelf. Zo had haar jeugd een grote invloed op haar zelfbeeld en daarmee ook op haar liefdesleven. Nu ze zelf alweer lange tijd gelukkig is in de liefde, helpt ze singles bij het vinden van zichzelf én de ware, door matching, Single Walks en andere persoonlijke en kleinschalige single events in de natuur.

‘Als kind heb ik thuis weinig verbinding of bevestiging ervaren. Mijn vader was alcoholist en workaholic en daardoor nauwelijks thuis. Mijn moeder stortte zich op haar eigen werk en mijn zus trok zich altijd terug op haar kamer. Zo jong als ik was deed ik mijn best voor een beetje aandacht, maar ik kwam tekort. De alcohol dreef mijn ouders en ons als gezin steeds verder uit elkaar. Als ik bij vriendinnen ging spelen, zag ik hoe andere ouders met elkaar omgingen, in harmonie met elkaar. Het maakte mijn behoefte aan verbinding alleen maar groter.’

Vinden van de liefde

‘Zo snel als ik kon ging ik op kamers. Daar begon de reis naar binnen. Ik wist dat ik eerst zelf compleet moest worden voordat ik een relatie aan zou kunnen gaan. Maar ineens was daar Tim. Hij overstelpte mij met aandacht en was de eerste persoon in mijn leven die zei dat hij van mij hield. Ik plakte aan hem vast, ondanks dat ik intuïtief wist dat hij als partner niet goed voor mij was. Zijn alcohol- en drugsgebruik druisten in tegen de normen en waarden waar ik naar wilde leven. Toch heeft het 7 jaar geduurd om nee te zeggen tegen hem en ja tegen mezelf. Deze relatie had mij helemaal leeggezogen. Na een jaar kwam ik een andere man tegen. Hij was compleet het tegenovergestelde, een rots in de branding. Hij gaf mij het vertrouwen in mannen weer terug. Maar ondanks de warmte, voelde ik me onzeker en onwaardig. Na vijf jaar beëindigde ik ook deze relatie. Ik kocht een huis waar ik voor het eerst de ruimte ervaarde om thuis te komen bij mezelf. Bij verschillende retraites leerde ik op een dieper level te werken aan mezelf, aan mijn negatieve zelfbeeld, mijn zelfvertrouwen en mijn hechtingsproblematiek. Ik volgde een coaching opleiding, deed de opleiding familieopstellingen en ging naar India om als Yoga- en Meditation Teacher terug te keren. Voor het eerst vond ik het geluk in mijzelf en voelde ik waar mijn missie lag; anderen helpen verbinden met zichzelf en met elkaar. Ik was zes jaar single voordat ik Arthur ontmoette. Inmiddels hebben we alweer 11 jaar een superfijne relatie waarin ik helemaal mijzelf kan zijn. Elk jaar doen we een soort liefdes apk, waarbij we kijken waar we staan en waar we kunnen groeien. De liefde die ik voor Arthur voel, gun ik anderen ook.’

Singlecoaching

‘In mijn werk als Singlecoach kijk ik met mijn cliënten naar de relatie die zij met zichzelf hebben. Ik geloof dat je pas een goede relatie kunt aangaan met een ander, als je een goede relatie hebt met jezelf. Elke relatie leert ons iets over onszelf. Ik merk vaak dat, wanneer mensen een relatie beëindigen, ze die ook een plek willen geven om door te gaan. Daarom is het belangrijk om – wanneer je een relatie beëindigt – even stil te staan bij wat wel en niet voor je werkte en waarom. Veel cliënten hebben de behoefte aan datingadvies. Ze vinden het fijn om te reflecteren op hoe ze zichzelf laten zien, wat ze kunnen vertellen over zichzelf en hoe. Het geeft zelfvertrouwen, wat maakt dat ze stralen en dat de Wet van Aantrekkingskracht voor ze gaat werken.’

Wandelspeeddate

‘De wandelspeeddate is een laagdrempelige manier van daten. Het is een ontdekkingsreis waarin je verschillende reisgenoten ontmoet. Veel singles vinden het moeilijk om op iemand af te stappen, maar als ik de eerste matches heb ingedeeld is de spanning verdwenen voor we de eerste wissel bereiken. Bij ieder wisselpunt steek ik mijn hartvormige paraplu in de lucht, zodat de singles weten dat ze een plekje mogen opschuiven. Ook geef ik vragen mee die ze aan elkaar kunnen stellen. Aan het eind van de wandeling is er een ‘coffee to go’ moment, waarna de deelnemers de namen doorgeven van diegenen waarmee ze nog een keer op date willen. De volgende dag kijk ik welke matches er zijn. Deze singles ontvangen dan een matchmail, zodat ze samen een vervolgdate kunnen plannen. Sommige singles willen niet anders meer. Zo is er een man die al voor de vierde keer een wandeling heeft geboekt. Bij de derde wandeling zag ik dat hij veel relaxter was dan bij de eerste. Het is mooi om met de Single Walk iets te kunnen betekenen voor anderen.’

davo20160105 Bo 102 Bo helpt met haar wandelspeeddates singles in coronatijd: ‘Het vinden van mijn soulmate was voor mij ook een ontdekkingsreis’
Foto: Dani van Oeffelen

Single Walk

‘Het idee van de Single Walk ontstond in december toen een vriendin mij belde. Zij is single en vond het heel erg moeilijk om in deze tijd van corona alleen te zijn. Ik realiseerde mij dat ik een partner heb en alles met hem kan delen. Ik wilde haar helpen, maar wist nog niet zo goed hoe. Toen ik langs de Singel in Utrecht liep, ontpopte het idee van de Single Walk zich in mijn hoofd. Het was een idee voor Valentijnsdag, maar inmiddels heb ik al 30 wandelingen mogen begeleiden. Naast Single Walks in Utrecht en Eindhoven, organiseer ik nu ook een Walk & Talk waar het meet gaat om het ontmoeten, dan om het echte daten. Deze wandelingen zijn er voor mensen die bijvoorbeeld net gescheiden zijn en niet meteen weer een nieuwe relatie willen. De wandelingen organiseer ik alleen, maar mijn ideeën overleg ik wel met mijn partner. Het is fijn om mijn ideeën ook vanuit het mannelijk perspectief te kunnen bekijken. Zo komt er op verzoek ook weer een Walking Dinner Date, iets wat ik vroeger al vaker organiseerde voor singles. Maar ook een Single Kano Date en een Single Beach Walk staan gepland voor de zomer.’

Online daten

‘Zelf heb ik nog nooit een blind date gehad. Wel heb ik ooit eens via het internet met iemand afgesproken. Dat lijkt soms aardig op een blinddate, want dan zag diegene er in het echt toch anders uit dan op de foto. Veel van mijn cliënten zijn ook klaar met het online daten. Het online daten is voor hen te vluchtig en oppervlakkig. Ook worden velen teleurgesteld wanneer ze iemand in het echt ontmoeten en diegene hen in de tweede zin al uitnodigt om de lakens te delen. De vraag naar matchmaking zie ik dan ook groeien. Mijn cliënten zijn toe aan iets serieus en hebben geen tijd of zin om swipend de avond te vullen en kiezen ervoor om de voorselectie uit te besteden. Na een intake, en een voorselectie op basis van relatiewaarden, wensen en voorkeuren, maak ik een shortlist voor ze, waaruit 3 blinddates volgen. Het blijft nét zo spannend maar het geeft een grotere kans van slagen. Mijn belangrijkste tip die ik singles wil meegeven is om verbindend te communiceren met de ander. Durft jezelf open te stellen. Stel ook open vragen, het geeft de ander de ruimte om zichzelf te laten zien. Vanuit daar vind je een mogelijke verbinding. En dat is toch waar we uiteindelijk allemaal behoefte aan hebben. Ik vind het mooi dat ik door middel van mijn ervaringen in de liefde nu ook anderen kan helpen in het vinden van een partner. Daar doe ik het voor, elke dag weer.’

Foto Header: Arthur Hermans

Lees nog meer inspirerende levensechte verhalen:

Eliene leeft al 17 jaar met een stoma: ‘De huisarts geloofde mij niet en dacht dat mijn klachten psychisch waren’

Wilma was zwanger toen ze een tumor in haar ruggenmerg kreeg: ‘Ik moest na 28 weken bevallen, anders zouden wij het allebei niet redden’

Alwin is voor bijna alles bang: ‘Op een gegeven moment durfde ik niet meer naar de wc in mijn eigen huis’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF