fbpx

Biologische maaltijden en de impact op je gezondheid

Biologische maaltijden bieden belangrijke voordelen. Je eet gewoon een stuk gezonder als je kiest voor biologische voedingsmiddelen en dat is al een heel belangrijk voordeel. Biologische producten worden zonder schadelijke pesticiden en chemicaliën geteeld. Dit betekent ook dat je deze schadelijke stoffen niet binnen kunt krijgen. Je krijgt meer voedingsstoffen en minder toxines binnen. Een bijkomend voordeel is wel dat je je niet druk hoeft te maken als je geen tijd hebt om zelf biologisch verantwoord te koken. Je kunt tegenwoordig ook een biologische maaltijd aan huis laten bezorgen.

Biologische maaltijden voor als je weinig tijd hebt

Maaltijdpakketten en -boxen zijn er tegenwoordig in tal van varianten. Denk aan koolhydraat- en caloriearm of aan vegetarisch of pescotarisch. Zo zijn er ook biologische maaltijdpakketten en -boxen te verkrijgen. Heb je even weinig tijd om zelf boodschappen te gaan doen en een maaltijd te bereiden met verse biologische producten? Dan kun je toch genieten van een biologische maaltijd die ook nog eens heel gezond voor je is. Het fijne is ook dat de porties precies goed zijn voor de gemiddelde persoon. Hierdoor gooi je minder eten weg en dat is natuurlijk heel duurzaam.

Een gezondere aarde met de biologische maaltijdboxen

We weten inmiddels allemaal wel dat we meer aandacht moeten besteden aan een goede zorg voor de aarde. We merken de impact van de opwarming van de aarde. Het is duidelijk te zien hoe het klimaat verandert. Allemaal proberen we een steentje bij te dragen aan de verduurzaming en dit kan ook door te kiezen voor biologische maaltijdboxen. Deze bevatten namelijk alleen producten die afkomstig zijn van biologische landbouw en van biologische veeteelt. De maaltijden in deze boxen zijn milieuvriendelijk. Ze dragen bij aan biodiversiteit en helpen watervervuiling te verminderen. Daarnaast zorgen deze boxen voor aanzienlijk minder dierenleed en de bodemvruchtbaarheid wordt verbeterd. De impact van biologische maaltijdboxen op de aarde is dus groot en de impact op je gezondheid is eveneens groot. 

Je krijgt veel minder schadelijke stoffen binnen

Niet-biologische producten worden vaak geproduceerd volgens een methode waarbij gebruik wordt gemaakt van schadelijke stoffen. Diverse chemicaliën worden gebruikt, maar ook pesticiden. Natuurlijk worden de producten over het algemeen gewassen en doe je dit zelf thuis nog eens. Toch komen er schadelijke stoffen in deze producten terecht en uiteindelijk komen ze zo in jouw systeem terecht. Dit kun je voorkomen door biologisch te eten. Je krijgt aanzienlijk minder schadelijke stoffen binnen en dat merk je. Je voelt je gezonder en energieker, lekker fit en vitaal. Je hart en nieren zijn gezonder, je hersenen zijn sneller en je voelt je meer helder. Kortom, biologisch eten heeft op meerdere vlakken een positieve impact.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF