fbpx

Binnenkijken bij Jessie Jazz Vuijk en Kaj Gorgels op Ibiza: ‘Hier heb ik altijd willen wonen’

Er zijn weinig plekken ter wereld met zo veel aantrekkingskracht als Ibiza. Ook Jessie Jazz Vuijk wist het direct toen ze er zes jaar geleden voor het eerst kwam: ‘Ooit ga ik hier wonen.’ Dat ooit bleek ineens vrij dichtbij en sinds september van dit jaar woont Jessie samen met haar geliefde, Kaj Gorgels, op Ibiza. We mochten binnenkijken in hun nieuwe Casa Flore.

‘Ik moet bekennen dat ik met best wel veel vooroordelen naar Ibiza kwam. Ik vond het een hype en had niet gedacht het zo fantastisch te vinden. Op het moment dat ik zes jaar geleden voor het eerst op het eiland landde, voelde ik direct waar zo veel mensen over spraken. Wat een bruisende energie! Ik kwam vanaf het vliegveld direct in de haven van Ibiza-stad terecht, met oneindig veel lichtjes, en werd daarna uitgenodigd voor de Pacha. Blue als ik was, voelde het meteen als één groot avontuur. Later die week ontdekte ik de rustige kant van Ibiza. Toen wist ik het: hier ga ik ooit wonen. Sindsdien heb ik allerlei plannetjes gemaakt om maar zo lang mogelijk op Ibiza te kunnen verblijven. Zo heb ik een keer een seizoen als hostess gewerkt. Wat afschuwelijk was,’ vertelt ze lachend. ‘Het ging er heel anders aan toe dan ik in Nederland gewend was, maar het gaf niets: als ik maar op Ibiza kon zijn. Daar had ik veel voor over. Ook als ik een gebroken hart had, ging ik naar Ibiza om te helen. Eigenlijk voelde het altijd al als mijn thuis, alleen kon ik het nog niet helemaal verwezenlijken om er volledig te wonen. Mijn moeder droomde er ook al lange tijd van om naar Spanje te verhuizen. Ze twijfelde nog over de plek en ik wist dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat ik naar Ibiza zou emigreren. Dus ik zei tegen haar: “Zoek niet langer verder, Ibiza is ook jouw plek. Je gaat het daar zo fijn vinden en ik kom eraan.” Sinds vorig jaar januari woont ze op Ibiza en ik ben niet veel later samen met Kaj gekomen.’

foto 1 Binnenkijken bij Jessie Jazz Vuijk en Kaj Gorgels op Ibiza: 'Hier heb ik altijd willen wonen'

Intens

‘Ibiza laat mij voelen dat ik leef. Het is een intens eiland, waar je sneller door processen lijkt te gaan. Soms ga ik door mega rollercoasters, al geeft het altijd wat ik nodig heb. Het brengt mij dingen op allerlei vlakken. Het is dus zeker niet alleen maar fun, het is ook heel hard werken aan jezelf – daar word je mee geconfronteerd als je hier bent. Het is een eiland van groei en los daarvan staat Ibiza voor mij synoniem aan vrijheid. Ik voel me vrij in wie ik ben en wat ik draag. Heerlijk wapperende jurken, of met zo min mogelijk badkleding een duik nemen in de zee. Waarbij ik me tegelijkertijd helemaal gedragen voel. Alsof er een warme deken om me heen zit.

Ik had een aanloop nodig om de dingen zo in te richten dat ik hier fulltime zou kunnen wonen. Zo wilde ik She Flore in Nederland opzetten en Ibiza zou daarna komen. Al jaren voor She Flore ontstond voelde ik al dat er iets zou komen. Ik kon toen nog niet tastbaar maken wat het zou zijn, maar dat het met een community voor vrouwen te maken had, dat wist ik al. Sisterhood is een rode draad in mijn leven. Mede doordat ik alleen door mijn moeder ben opgevoed. Altijd samen en zo veel overwonnen. Een ander voorbeeld is mijn oppas die me al op jonge leeftijd in mijn kracht zette. Ik hielp haar jaren later weer en zo ontstond er een prachtige dynamiek. Het was tijdens de finale van Miss Nederland in 2015 dat ik de ware magie van zo veel onderlinge support ontdekte. Er gebeuren magische dingen wanneer we besluiten om elkaar te helpen en niet meer jaloers te zijn.’

foto 2 Binnenkijken bij Jessie Jazz Vuijk en Kaj Gorgels op Ibiza: 'Hier heb ik altijd willen wonen'

Community

‘Spiritualiteit is lange tijd mijn geheim geweest, want ik zat én zit nog steeds in de mediawereld. Toen ik mijn YouTube-kanaal lanceerde, werd ik min of meer door mijn volgers gepusht om hier meer over te delen. Tijdens de eerste lockdown had ik ineens zeeën van tijd. Toen ik niet meer geleefd werd, kon ik weer creëren. Iets scheppen waar ik gelukkig van werd. Ik zal één avond nooit vergeten, toen heb ik de hele nacht getypt, alsof mijn hoofd opende en er van alles werd ingestopt: toen was daar ineens het bedrijfsplan voor She Flore.

Het spirituele pad bewandelen kan soms eenzaam voelen. Ik wilde een community creëren, waar vrouwen in alle veiligheid kunnen samenkomen om te groeien. Een plek bieden waar je kunt beginnen aan je spirituele pad, of die juist een opfrisser is. Voor She Flore heb ik met Carla Clarissa (The Women’s Leadership Program) en Shanna Proost (NLP-trainer) een programma geschreven: She Transforms. In zes maanden maken vrouwen zo’n enorme transformatie door, dat is werkelijk prachtig. De eerste groep is nu klaar en het is zo’n hechte gemeenschap geworden. She Flore is niet alleen mijn bedrijf, het is mijn familie voor wie ik dien zorg te dragen. Natuurlijk was het lastig om de verbinding met Nederland te doorbreken. Ik zei niet alleen mijn geliefde huis gedag, maar zegde ook mijn kantoor op. Gelukkig woont een heel belangrijke werknemer van She Flore ook op Ibiza én haal ik mijn team hier vaak naartoe.

foto 3 Binnenkijken bij Jessie Jazz Vuijk en Kaj Gorgels op Ibiza: 'Hier heb ik altijd willen wonen'

Mijn plan om naar Ibiza te verhuizen stond vast, niets of niemand kon daar verandering in brengen. Kaj vond het een fantastisch eiland, maar kende het eigenlijk alleen om te feesten. Niet als plek om te wonen. Ik was heel stellig en hij voelde dat er weinig ruimte was voor zijn inbreng, haha. Ik vroeg Kaj me de kans te geven om hem mijn Ibiza te laten zien. Toen we afgelopen winter op Ibiza waren, waar bijna alles dicht was door C, voelde Kaj wat ik al die tijd bedoelde. Daarna is het in een stroomversnelling geraakt.’

Droomhuis

Ook magie is een rode draad in Jessies leven. Toen Kaj en Jessie in de winter van 2020, 2021 besloten om op Ibiza te gaan wonen, was het droomhuis al snel daar. ‘Wist je dat Kaj dit huis gevonden heeft? Hij stond voor de poort en voelde toen al dat dit het weleens kon zijn. Hij heeft een heel sterke intuïtie, dus ik kwam meteen. Voor de verbouwing was het alles wat ik niet wilde: het was door al het hout ontzettend donker en het stond vol met van die lelijke Spaanse meubels. Alleen voelde de plek zo goed. Daarna heeft een vriendin van ons een verbouwingsplan geschreven en mede door haar visie, wist ik dat dit ons droomhuis kon worden.

22 januari van dit jaar verraste Kaj mij met een surprise party voor mijn verjaardag op Ibiza. De dag daarop zouden we tekenen. Een goede vriendin van mij, die ook op Ibiza woont, verraste mij met een naambordje van walnotenhout. Daarop stond in hetzelfde lettertype als het logo van She Flore de naam Casa Flore gegrafeerd. Vooraf had ze heel lief aan Kaj gevraagd of hij het er wel mee eens was. Hij vond het gelukkig helemaal te gek. Ik kreeg het cadeau en dacht: ik had hier nog niet eens over nagedacht! Het was het allermooiste cadeau ooit. Het voelde meteen zo goed: natuurlijk moest het Casa Flore worden.’

Binnenkijken

Casa Flore is een traditionele finca aan de noordzijde van Ibiza. Een oase van rust en licht, en er hangt een engelachtige sfeer. Bij de ingang vallen de Hamsa-handjes in de tegels van castle stone direct op. Jessie vertelt: ‘De handen werken beschermend, ze houden de goede energie binnen en de slechte buiten.’ Daarboven staat een quote in het Sanskriet die erg belangrijk voor mij is: The mind is everything, what you think, you become.

Jessie heeft twee favoriete plekken in Casa Flore. De buitenbar met overkapping en traditioneel balkenplafond en het ingebouwde bankje met crèmekleurige kussens bij de ingang. Vanuit hier is het zicht op de vallei en palmbomen werelds. Ze vertelt: ‘Hier hoor je het water uit onze eigen put zo heerlijk pruttelen. En kijk eens hoeveel dennenbomen er staan.’ Ook is ze erg blij met het wasrek in de tuin, omgeven door granaatappelbomen. ‘Ik had nooit verwacht zo lekker op dit wasrek te gaan, ik heb er zelfs mooie knijpers bijgekocht in gebroken wit.’

‘Ik ben hier zo gelukkig en Casa Flore is nu bijna af. De afgelopen periode was best wel emotioneel en onrustig. Nu ben ik hier lekker aan het rommelen. Als een vogeltje dat een nestje maakt, alles een plekje geven. Daarbij is structuur belangrijk, vroeg mijn bed uit, mijn intenties zetten, me bezighouden met de cursus van Cosmic Life die ik nu volg. Dat helpt mij om te landen. Kaj en ik wonen hier zo fijn en in de zomer willen we Casa Flore gaan verhuren. Aan rustige mensen, die hier kunnen opladen en helen waar nodig. Zodat ze zich geborgen en veilig voelen. Ook nu al hebben er zo veel mensen gelogeerd die door een proces zijn gegaan. Het huis is echt een healing-huis. Ik knijp mezelf weer even, dat ik hier nu woon. Hoeveel ik ook genoten heb van het leven in Amsterdam, het is nu tijd voor een andere fase, waarin ik de nieuwe Jessie word. Levend in mijn droom.’

foto 4 Binnenkijken bij Jessie Jazz Vuijk en Kaj Gorgels op Ibiza: 'Hier heb ik altijd willen wonen'

Fotografie: White Flow

Dit verhaal verscheen eerder in de herfstspecial van Wendy.

Lees ook deze verhalen over Ibiza:

Nieuwe Wendyspecial

In de nieuwe winterspecial van Wendy lees je nog veel meer familie- en generatieverhalen. Koop hem in de winkel of via deze link.

winterspecial Merel woont met haar familie van 4 generaties op Ibiza: 'We leven in onze eigen bubbel'

Of neem een abonnement op de Wendy-specials en ontvang gratis een gift box van The Gift Label!

wendyspec Merel woont met haar familie van 4 generaties op Ibiza: 'We leven in onze eigen bubbel'WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF