fbpx

Lizzy van der Ligt over haar nieuwe boek Ibiza Stories: ‘Ibiza is voor mij mijn tweede thuis’

Ibiza, een eiland vol vrijheid, spiritualiteit en feestjes. Wendy is er dol op en ze is niet de enige. Voor Fashion-influencer Lizzy van der Ligt is Ibiza haar tweede thuis. Omdat ze zo vaak berichtjes kreeg over haar favoriete plekjes schreef ze een boek: Ibiza Stories.

Wat bekent Ibiza voor jou?

‘Ibiza is mijn tweede thuis. Het is een plek waar ik al mijn hele leven kom en het voelt hier altijd goed. Ik ben hier niet alleen in de zomer, maar ook in de winter en buiten het seizoen om. Als ik niet in Ibiza ben, ben ik in Amsterdam. Amsterdam is al vrij, maar Ibiza is nog veel vrijer. Ik voel dat mensen hier minder snel oordelen. Mijn kast ziet er in Ibiza ook heel anders uit dan in Amsterdam en dat komt dus niet alleen door het weer. Het voelt hier gewoon anders. In Ibiza trek ik bijvoorbeeld vaker gehaakte broeken aan of kledingstukken die doorschijnend zijn.

Vaak zijn mijn ouders wel op Ibiza, als ik er niet zit. Ze bellen wat ze die dag hebben gedaan of ze sturen een fotootje. Ook al ben ik thuis, dan ben ik toch nog verbonden met Ibiza.’

Waarom denk je dat Ibiza zo populair is?

‘Het is een heel populair eiland, omdat het heel ontzettend mooi is en er is voor iedereen wel iets te doen. Hou je van yoga en rust, dan is dit de perfecte plek. Maar als je van feestjes, mooi aankleden en hakken houdt, zijn er genoeg restaurants en clubs waar je heen kan.’

Wat is je favoriete hotspot?

‘Momenteel ben ik met mijn hele familie in Ibiza. Het is fijn om aan iedereen de baby te laten zien en we zitten vaak in La Paloma. Voordat ik zelf een kindje had, zag ik daar altijd jonge gezinnen zitten. Alles was zo relaxed. Er is een speeltuin voor kinderen en een sinaasappelboom. Dan dacht ik altijd, wat zou ik dat ook graag willen. En nu is zit ik daar met mijn eigen dochter.’

Wat is je favoriete herinnering aan Ibiza?

‘Eén van mijn favoriete herinnering is dat we met vrienden en familie naar Ibiza gingen. We voeren van Ibiza naar Formentera. Daar heb je een eilandje, genaamd S’Espalmador, waar je alleen met een boot kan komen. Daar komen overdag een aantal boten, maar die gaan aan het eind van de dag weer weg. Als je daar eind van de dag komt, zijn er helemaal geen toeristen meer. We gingen daar zwemmen, picknicken en vaak hadden we een mini BBQ mee. Je zat half in het water, half op het strand. Helemaal alleen. Ik heb daar het mooiste blauwe water gezien, dat ik ooit heb gezien.

Maar een paar weken geleden hebben mijn vriend Yuki en ik een hele mooie hike gedaan van bijna drie uur bij Esteda. Dat was zo bijzonder, omdat ons dochtertje Jagger dit voor de eerste keer zag. Het was echt een speciaal momentje, om met de baby en de hond op dat uitkijkpunt te staan. Ik hoop dat ik mijn liefde van Ibiza door kan geven aan mijn dochter.’

Waarom moest je boek er komen?

‘Vanaf mei, tot eind september en ook in de winter krijg ik de vraag van mensen welke plekjes ze moeten bezoeken. Vroeger was er bijna niks te doen, maar het wordt steeds drukker rond de winter. In mijn notities maakte ik dan altijd een lijstje met hotspots, die ik doorstuurde. Ik dacht hoe leuk zou het zijn om een boek uit te brengen met alle hotspots.

Naast de hotspots staan er ook een aantal interviews met vriendinnen van het eiland in het boek. Het was heel leuk om hen te interviewen over Ibiza. Aan het eind van ieder interview staan een paar hotspots, dat zijn dan weer andere plekjes dan die ik heb gekozen. Je leest niet alleen mijn visie, maar ook de visie van anderen op Ibiza.’

Wat voor leuke dingen ga jij nog doen in Ibiza?

‘Yuki heeft mij ten huwelijk gevraagd en het plan was om dit jaar te trouwen in Ibiza, maar ik denk dat dat een jaar wordt verschoven. Ik wil heel graag een groot feest met muziek en veel mensen. Door mijn liefde voor Ibiza is Yuki ook verliefd geworden op het eiland. Vanaf de dag dat we met elkaar gingen heb ik hem hiermee naar toe genomen en is dit ook wel echt zijn favoriete plek geworden.’

Ibiza Stories

Ibiza Stories is verschenen bij uitgeverij Spectrum en kost 20,99

Lees meer inspirerende boekentips:

Laura zat 40 dagen opgesloten in een psychiatrische inrichting: ‘Ik heb nu nog altijd hulp nodig om dat trauma te verwerken’

Sophie werd op haar vijfde verlaten door haar moeder: ‘Ze zou een weekje wegblijven, maar kwam nooit meer terug’

Kyra vluchtte weg met haar kind: ‘Jarenlang was ik bang voor een wraakactie van mijn Iraanse schoonfamilie’



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF