fbpx

Ankhana woonde zes weken in een klein tentje omdat ze een nieuw bestaan wilde opbouwen op Ibiza: ‘Als je hier hoort, zorgt het eiland voor je’

Deze zomer staat in het teken van Ibiza, met een extra dikke zomerspecial over het mooie eiland en elke vrijdag delen we online een verhaal van Nederlanders die op Ibiza zijn gaan wonen. Vandaag het verhaal van Ankhana (37), die 6 jaar geleden alles opgaf in Nederland om naar Ibiza te verhuizen. Zes weken lang woonde ze in een klein tentje op het eiland, om er vervolgens een bestaan op te kunnen bouwen. ‘Het was een intense reis, maar meer dan waard.’

‘Ongeveer zes jaar geleden was ik voor het eerst op Ibiza. Ik assisteerde een vriendin van mij tijdens haar retreat op het eiland. Ik ben er toen een week gebleven en had nog niet veel van het eiland gezien, maar besloot er toch graag te willen blijven. 1,5 maand later had ik mijn baan en huis opgezegd om naar Ibiza te verhuizen. Zonder plan, spaargeld, zicht op werk of een woning. Ik merkte dat ik al een tijdje niet meer gelukkig was in Nederland. Dit omdat ik mezelf niet helemaal kon vinden in de 9-tot-5-mentaliteit. Te gestructureerd, te veel op de agenda. Veel mensen vonden het een gewaagde stap. Maar wat was het ergste dat er kon gebeuren? In het ergste geval moest ik terug naar Nederland, en zou ik weer op zoek moeten naar een nieuwe baan. Ook dat had ik al vaker gedaan omdat ik langere periodes heb gereisd. Ik was er klaar voor en besloot ervoor te gaan.’

Piepklein tentje

‘Ik heb uiteindelijk zes weken op een camping gewoond in een piepklein tentje waar niet eens voldoende ruimte was voor mij en mijn koffer samen. Mijn koffer moest rechtop staan, wilde ik een beetje uitgestrekt kunnen liggen. Ik was natuurlijk niet de enige die het idee had om te verhuizen naar Ibiza. Dat is niet zo makkelijk als het lijkt. Iedereen zocht werk en ik kwam aan het einde van het seizoen; dat was niet zo handig. Ook zijn de huizen hier vrij prijzig waardoor je vaak niet gelijk een woning hebt. Na zes weken wilde ik opgeven. Huilend belde ik mijn ouders op om ze te vertellen dat het me niet was gelukt. Ik wilde terug naar huis. De dag erna wilde ik nog iemand gedag zeggen op het eiland waar ik voor had gewerkt. Toen ik bij haar was kreeg zij een appje binnen van een Nederlands meisje die vervanging zocht bij haar werk. Dit werk kwam met een huisje, een auto en salaris. Dit was alles wat ik nodig had! Ineens had ik een bestaan hier op het eiland. Ze zeggen ook vaak hier: ‘Als je hier hoort te zijn, dan zorgt het eiland voor je.’ Bij mij was dit zeker het geval.’

‘Na acht maanden op het eiland merkte ik toch dat ik mijn vrienden en familie te veel miste. Ik besloot weer terug naar Nederland te gaan, samen met mijn ouders. Zij waren hier op vakantie omdat ze natuurlijk benieuwd waren waar ik zat. Eenmaal weer terug in Nederland besefte ik me pas dat ik er niet meer thuishoorde. Na twee weken realiseerde ik me dat ik te veel was veranderd als persoon. Het feit dat de agenda’s al volgepland zijn voor de komende weekenden, er toegeleefd wordt naar het weekend en men dan pas geniet; ik leefde een compleet ander leven op Ibiza. Ik besloot dat ik op Ibiza hoorde.’

Spiritualiteit

‘Ik kan me erg goed identificeren met de mensen op het eiland. Ze hebben vrijwel allemaal behoefte aan vrijheid en zijn bezig met spiritualiteit. Ik heb hier een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ik ben opnieuw in contact gekomen met mijn hoogsensitieve en spirituele kant en ben totaal anders gaan leven. Nu leef ik weer echt vanuit mijn hart en mijn guidance, en mede daardoor heb ik een andere naam aangenomen en heb ik er een hele hoop tatoeages bij. Redelijk veel in korte tijd om te kunnen volgen voor vrienden en familie in Nederland. Gelukkig zijn de belangrijkste mensen me altijd blijven steunen. Ik host privé-retreats waarbij mensen bij mij in huis verblijven. Daar help ik mensen om echt weer in connectie te komen met zichzelf. Daarnaast doe ik wedding blessings, host ik elke twee maanden een channelling cursus, en werk ik als wandelgids om mensen al wandelend de mooiste plekjes van het eiland te laten zien. Ik bepaal zelf hoe veel ik werk en wanneer. Dat is voor mij de ultieme vrijheid.’

Ultieme vrijheid

‘Ibiza betekent voor mij; de vrijheid om te zijn wie je bent. Hoe dat is, dat maakt niet uit. Iedereen mag hier zijn hoe hij of zij is. Je kunt aantrekken wat je wil zonder dat er raar van opgekeken wordt. Niemand zal een oordeel over je vellen. Ik zeg weleens voor de grap tegen mensen die bij me op bezoek komen: ‘Als je nu naakt over straat zou gaan lopen, is er niemand die ervan opkijkt’, haha. Alles kan, alles mag, doe lekker je eigen ding. Niemand die zich druk om je maakt.’

Wil je meer weten over het werk van Ankhana? Klik dan hier om haar website te bekijken.

Ibiza zomer bij Wendy!

Deze zomer staat bij Wendy helemaal in het teken van Ibiza. Het eiland waar Wendy zelf al tien jaar een oude finca heeft en dat ze zo goed kent. Heel graag wil ze al haar tips met jullie delen! Dat doet ze in de nieuwste zomerspecial, we organiseren dit najaar en in januari 2023 twee retreats op Ibiza met Wendy en elke vrijdagavond delen we op wendyonline.nl verhalen van Nederlanders die op Ibiza zijn gaan wonen. We delen niet alleen tips over de beste clubs en restaurantjes, maar laten je ook de andere kant van Ibiza zien: het pure Ibiza. Het Ibiza van de mooie natuur, van yoga, spiritualiteit en zelfontwikkeling en van wandelingen op onbekende plekken op het eiland. Volg ons als je ook zo van Ibiza houdt, maar ook als je het eiland niet kent bieden alle verhalen volop inspiratie!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF