fbpx

7x tips om te ontstressen tijdens je vakantie

Ha, eindelijk is het vakantie! Je wilt even écht ontspannen, maar de stress zit nog in je hoofd en je lijf. Heel normaal, want de decembermaand is voor iedereen druk. Deze tips helpen om in de ontspan-modus te komen en dus kun je zo helemaal ontstressen in de vakantie!

1. Zet je telefoon uit

Veel mensen vinden dit lastig, maar zet je telefoon uit! Al die berichten en telefoontjes bezorgen je alleen maar meer stress en dat is nou net wat je niet wilt in de vakantie. Maak zo min mogelijk gebruik van je telefoon en breng juist lekker veel tijd door met het gezin, vrienden en familie. Geniet!

2. Ga naar buiten

Van de hele dag binnen zitten word je niet ontspannen. Ga dus ook een keer naar buiten voor een lekkere wandeling, ook al is het buiten koud. Tijdens het wandelen is je lichaam bezig met bewegen. Je gedachten zullen op de achtergrond verdwijnen en je lichaam maakt ook nog eens endorfine aan. Juist, het stofje dat pijn tempert en zorgt voor een gevoel van plezier of euforie. Yes, dat is een win-win!

3. Mediteer

Om je lichaam en geest weer in balans te krijgen kun je gaan mediteren. Neem de tijd om je te focussen op je ademhaling. Met een paar keer diep in- en uitademen breng je je hartslag al naar beneden. Je lichaam zal hierdoor ontspannen en daardoor kun jij weer helder nadenken. Je kunt natuurlijk ook een keer een meditatieles nemen om helemaal te ontspannen, deze zijn al gemakkelijk te vinden op YouTube!

4. Dagje naar de spa

Sinds de Romeinse tijd zijn badhuizen al geliefd, en dat is niet voor niets. De sauna is goed voor je. Het helpt je te ontspannen en je voelt je beter als je er weer uit komt. Je verliest veel vocht tijdens een sauna bezoek. Hierdoor wordt je lichaam als het ware gezuiverd. Je zweet al je afvalstoffen eruit. Het is daardoor wel belangrijk om genoeg te blijven drinken, zodat je vochtgehalte op pijl blijft.

5. Zet muziek op

Draai je favoriete nummer en kom tot rust! Door heel even de focus op iets anders te leggen, neemt de stress af en verlaag je je hartslag. Ben je muzikaal? Pak je gitaar er dan even bij of neurie een eigen geschreven nummer. Lekker dansen in de woonkamer moet ook kunnen trouwens!

6. Visualiseer

Dit is een van de gemakkelijkste manieren om even te ontstressen. Het is belangrijk dat je een comfortabel plekje opzoekt waar je tot jezelf kunt komen. Doe je ogen dicht en visualiseer je favoriete vakantiebestemming of een plek waar je graag bent. Probeer dit beeld enkele minuten vast te houden. Op deze manier vlucht je even van de werkelijkheid en kom je tot rust. Bovendien brengt het je vibratielevels omhoog en trek je zo positieve dingen aan!

7. Koop een plant

Planten zorgen niet alleen voor frisse lucht, maar ook voor ontspanning. Onderzoekers van de Washington State University hebben ontdekt dat je beter kunt ontspannen wanneer je wordt omringd door planten.

Ook interessant:WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF