fbpx

Van lammetjeswandeling tot paasbrunch: 7 tips voor een onvergetelijk Pasen

De paasdagen zijn hét moment om te ontspannen, te genieten van lekker eten en tijd door te brengen met familie en vrienden. Maar wat zijn nou leuke activiteiten om samen te doen met Pasen? We zetten 7 tips voor je op een rij. Van knusse paasbrunch tot festival, van paasmarkt tot wandelen in de natuur: er is voor ieder wat wils. Dus ga erop uit, geniet van het samenzijn en maak er een onvergetelijk Pasen van.

1. Organiseer een uitgebreide paasbrunch of ontbijt voor de hele familie.

Het spreekt misschien voor zich, maar start het weekend met een gezellig en volledig paasontbijt. Pasen biedt een perfecte gelegenheid om weer even samen te komen met de familie en tijd met elkaar door te brengen door je culinaire skills in de keuken te laten zien. Het is immers altijd een goed excuus om tijdens Pasen lekker te eten. Bij Wendy’s voedingsschema hebben we een schat aan heerlijke recepten en inspiratie voor jou!

2. Reis af naar de bollenvelden en breng de lente naar binnen tijdens pasen.

Vanaf begin april staan alle bollenvelden weer in bloei, wat altijd een prachtig gezicht is. Hierdoor kun je de lente naar binnen halen door je eigen bosje tulpen te plukken en dit binnen mooi neer te zetten. Het Tulip Festival is op 21 maart begonnen, waardoor de meeste tulpenattracties weer open zijn. Je kunt rondleidingen krijgen langs de tulpenvelden, een bloembollenboerderij bezoeken of naar de Keukenhof gaan.

3. Bezoek Paaspop

Een van de bekendste driedaagse festivals tijdens Pasen is toch wel Paaspop. Dit meerdaagse festival vindt plaats van 29 tot en met 31 maart. Er treden vele artiesten op, maar de grote namen zijn toch wel Tiësto, Zara Larsson, Froukje en I Hate Models. Paaspop kent bovendien geen minimumleeftijd, waardoor het een fantastisch muziekfeest is voor jong en oud.

4. Breng een bezoek aan een van de Hanzesteden in Oost-Nederland

Het is heerlijk om bij te kletsen in een handelsstad aan het water met een rijke geschiedenis. Oost-Nederland telt negen steden waar de welvaart van vroeger nog steeds voelbaar is, maar waar je ook wordt verrast door trendy koffietentjes en fantastische eetgelegenheden. Hanzestad Doesburg, maar ook Deventer, Zutphen, Hattem, Zwolle, Hasselt, Kampen, Elburg en Harderwijk, waren al bloeiende nederzettingen toen Amsterdam nog slechts een dorpje was.

5. Bezoek een paasmarkt

Pasen staat erom bekend dat er veel markten worden georganiseerd in verschillende steden. Het is heerlijk om lekker rond te struinen over een markt in een stad bij jou in de buurt. Ook dit jaar organiseren vele steden weer hele leuke markten, met een divers aanbod aan marktkraampjes. Enkele van de bekendste markten zijn te vinden in Den Haag, Panningen, Nijmegen en Drachten.

6. Bezoek een show vol muziek, dans en komedie bij The Harbour club

Vier Pasen op zijn best met een uitje bij The Harbour Club in Amsterdam. Geniet van heerlijk eten gecombineerd met een fantastische show. Van een trip down memory lane met de grootste hits van ABBA tot een ware Eurovision contest; deze show zit vol entertainment van topniveau met de beste queens uit The Dutch Drag Dynasty, waaronder Envy Peru, Vanessa van Cartier, Janey Jacké, Skyla Versai en Sederginne.

7. Doe mee aan de jaarlijkse lammetjeswandeling op Texel

Stap op tweede paasdag op de boot vanuit Den Helder naar Texel voor de jaarlijkse lammetjeswandeling. Ontdek Texel op een unieke manier door deel te nemen aan de jaarlijkse lammetjeswandeling over het eiland. De wandelroutes variëren van 5 tot 40 kilometer en leiden je langs de weilanden met speelse lammetjes. Geniet van de buitenlucht en de prachtige natuur op het eiland.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF