fbpx

6 redenen om de Hanzesteden te verkennen

Het is leuk en gezellig bijkletsen in een handelsstad aan het water met een rijke geschiedenis. Oost-Nederland telt negen steden waar de rijkdom van vroeger nog zichtbaar is, maar waar je ook verrast wordt door hippe koffietentjes en fantastische eetplekjes. Hanzestad Doesburg, maar ook Deventer, Zutphen, Hattem, Zwolle, Hasselt, Kampen, Elburg en Harderwijk, waren al welvarende nederzettingen toen Amsterdam nog maar een dorpje was. Dus, stuur je vriendinnen of je partner een WhatsApp voor een gezellig weekendje weg dit voorjaar.

Cultureel paradijs

Voor de liefhebbers van cultuur is er geen betere plek dan de fantastische musea van Zwolle, Doesburg, Harderwijk en Hattem. Bewonder prachtige glaskunst in het Lalique Museum te Doesburg, betreed de betoverende wereld van Anton Pieck in het Anton Pieck Museum in Hattem, verken het Marius van Dokkum Museum, het enige museum van een nog levende kunstenaar in Nederland, in Harderwijk, en laat je verblinden door de collecties van Museum de Fundatie in Zwolle, een waar mekka voor liefhebbers van beeldende kunst. Bovendien zijn er door de steden heen prachtige muurschilderingen te bewonderen voor een vleugje moderne cultuur.

Sfeervol en charmant

Wie op zoek is naar sfeer en charme, zal zich ook thuis voelen in de Hanzesteden. Elke stad heeft zijn eigen unieke karakter, maar de gezelligheid is overal voelbaar. Van het compacte Elburg, met zijn afmetingen van slechts 350 bij 250 meter binnen de grachten, tot de indrukwekkende skyline van Kampen en het historische Hasselt met zijn eeuwenoude architectuur. Wandelen door steden als Harderwijk, Deventer en Kampen biedt een ontdekkingstocht langs prachtige historische gebouwen en kleurrijke muurschilderingen op elke straathoek.

Hemel voor fijnproevers

Voor liefhebbers van culinaire hoogstandjes zijn Harderwijk, Hattem, Zwolle en Deventer ware paradijzen, maar eigenlijk geldt dit voor elke Hanzestad! Geniet van de verrukkelijke chocolade bij Bonbonatelier A3 in Hattem, ontdek de culinaire geneugten van Harderwijk met zijn voortreffelijke restaurants zoals Restaurant ’t Nonnetje en de Basiliek, of geniet van de unieke sfeer van Deventer en proef de beroemde Deventer Kruidkoek.

Alles op loopafstand

En het beste van alles? Al deze prachtige ervaringen in de Hanzesteden liggen op loopafstand van elkaar. Vanuit een museum loop je in een paar minuten naar een charmant winkelstraatje en vervolgens naar een gezellig restaurant. Kortom, de Hanzesteden hebben alles wat je nodig hebt voor een geslaagd weekendje weg!

Verblijf in stijl

Als je een bezoek brengt aan een van de Hanzesteden en in stijl wilt overnachten, heb je keuze te over! Of je nu op zoek bent naar comfortabel, uniek, mysterieus of origineel. Er zijn genoeg plekken waar je in Hanzesferen kunt overnachten, van een stadsboerderij tot kasteel.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF