fbpx

6x waarom jij vóór 6 uur op zou moeten staan

Ben jij iemand die lekker blijft snoozen wanneer de wekker gaat? Zonde! Het is het beste om zo vroeg mogelijk je bed uit te kruipen. Waar0m je voor 6 uur zou moeten opstaan? Wendy Online geeft zes redenen waarom je dit in hemelsnaam zou doen.

1. Stel je doelen op

Als je vroeg je bed uit bent, heb je alle tijd om de dag eens goed door te nemen. Stel een lijstje op met alles wat moet gebeuren en geef jezelf deadlines. Door een lijstje te maken word je je bewust van je dag en ga je niet op standje automatische piloot.
Door vroeg op te staan kun je ook je doelen van de afgelopen dag evalueren. Heb je alle taken op je lijst uitgevoerd?

2. Maak een rooster

Je hele dag uitstippelen is onmogelijk. Er komt altijd wel iets onverwachts om het hoekje kijken. Toch kun je wel een dagindeling maken waarin je schattingen maakt hoe lang je met iets bezig bent. Door een rooster op te stellen ga je stukken efficiënter te werk en kun je ook bepalen wat je prioriteiten zijn.

3. Tijd om te trainen

Door jezelf bijtijds uit bed te sleuren heb je geen excuus om niet te gaan sporten. Tuurlijk, het kan zijn dat de sportschool nog niet open is, maar waarom zou je niet thuis een work-out doen?

Wist je trouwens al dat sporten op maandag sowieso een must is?

4. Succesvolle mensen doen het

De oprichter van Twitter, de CEO van Apple en ondernemer Richard Branson zijn allemaal fan van 6 uur opstaan, en ze hebben tientallen miljoenen op hun bankrekening staan. Toeval? Misschien, maar ’t is het proberen waard om de wekker eens wat vroeger te zetten.

5. Ontbijt op tijd

Door vroeg op te staan heb je alle tijd om te ontbijten, je belangrijkste maaltijd van de dag. Nu heb je niet alleen tijd voor een snelle boterham kaas, maar kun je jezelf trakteren op een lekker eitje en een rijkelijk gevuld schaaltje yoghurt. Als dat geen motivatie is om snel uit bed te springen hebben wij ook nog recepten voor heerlijke ontbijttaartjes!

6. Boven op de feiten zitten

Vroeg uit de veren gaan is goed voor je zelfvertrouwen en creativiteit. Door pak ‘m beet een uur eerder op te staan dan de rest van de wereld, wordt jouw productiviteit vergroot, ben je alert en helemaal op de hoogte.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF